Președintele interimar PSD a reacționat rapid, după ce Klaus Iohannis i-a acuzat pe social-democrați că ”dau Ardealul ungurilor.”

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a răspuns tirului de acuzații lansate de Iohannis împotriva PSD-ului, după ce legea privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

Acesta spune că PSD nu susține o astfel de lege și că partidul va vota împotriva acestui proiect de lege, care va fi respins urgent la Senat, camera decizională.

”De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are numai rapoarte de respingere și avize negative. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de respingere”, mai arată președintele interimar PSD.

Ciolacu acuză PNL că mimează naționalismul

Marcel Ciolacu arată cu degetul spre PNL și acuză partidul că este, de fapt, vinovat pentru că legea a trecut: ”Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege.”

Iohannis: marele PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor

Klaus Iohannis acuză social-democrații că pun umărul la autonomia Ținutului Secuiesc: ”E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.