Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că președintele „Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul”. Mai mult, Hunor îl acuză pe Iohannis că „dezinformează grosolan” și instigă împotriva maghiarilor, menționând că acesta trebuie să-și ceară scuze pentru ceea ce a afirmat.

„Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precendent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, spune liderul UDMR, citat de g4media.ro

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă miercuri, la ora 12:15, la Palatul Cotroceni

În cadrul declarației, președintele a atacat dur conducerea PSD după ce Camera Deputaților a adoptat tacit inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea de autonomie Ținutului Secuiesc.

”În timp ce ne luptăm cu pandemia, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor (…) Jo napot kívanok (bună ziua – n. red.), Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înțelegeri?”, a declarat președintele.

E incredibil ce se întâmplă în Parlament, care a ajutat UDMR să dea autonomie Ținutului Secuiesc

În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor

Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban în schimul acestei înțelegeri?

Vedeți, aceasta înseamnă majoritatea toxică pesedistă

Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista”, a spus șeful statului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.