Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, explică faptul că perspectiva bugetului de stat, așa cum este prezentată de Guvernul Orban, arată imposibilitatea de a mări punctul de pensie cu 40%, începând cu luna septembrie a acestui an.

Perspectiva prezentată economic şi financiar de către Guvernul României, şi aici trebuie domnul Orban să îşi asume acest lucru, întreaga construcţie bugetară pe care nu a dorit să o discute în Parlament să intervină nimeni, nicio forţă politică şi niciun specialist, în acest moment arată această imposibilitate de a mări pensiile cu 40%. Ce facem dacă economia nu porneşte, nivelul de trai, cred că toată lumea este de acord, a devenit mult mai ridicat şi pentru noi, dar şi pentru pensionari, ce se întâmplă într-un stat când economia nu funcţionează şi nici consumul? De aceea domnul Cîţu cel puţin trebuie să plece de urgenţă din acest guvern, altfel vom merge din rău în mai rău. Consider că trebuie discutat cu cifre, să vedem de ce a scăzut ratingul de ţară, e a doua oară când cade”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit site-ului adevarul.ro.

Ciolacu a declarat că, împreună cu alți specialiști ale partidelor precum ALDE și Pro România, vor dicuta despre un plan național economic.

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că PSD va depune moțiuni simple împotriva miniștrilor Finanțelor și Agriculturii, Florin Cîțu, respectiv Adrian Oros.

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, va fi depusă la Camera Deputaților, motivul principal fiind programul IMM Invest.

În ceea ce privește moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, aceasta va fi depusă la Senat și vizează, în mare parte, măsurile luate în privința secetei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.