Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre o nouă ipoteză cel puțin conspiraționistă, cu privire la măsurile de izolare impuse în prezent.

În cadrul unui interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, Tăriceanu a discutat despre o ipoteză mai mult sau mai puțin conspiraționistă cu privire la măsurile de izolare.

Astfel, liderul ALDE e de părere că retorica cu privire la persoanele de peste 65 de ani, este o strategie a lui Iohannis și a Guvernului de a-i ține în case pe vârstnici atunci când vor avea loc alegerile locale. Astfel, PSD nu va avea nicio șansă la alegeri.

”Eu cred că după ce Vela a acționat foarte eficient în ”Operațiunea Sparanghelul”, eu cred că a considerat că poate deveni un jucător de prim plan politic și a luat această inițiativă (protocolul MAI-BOR n.r.), care probabil că a avut acordul lui Orban și Iohannis, că nu se putea altfel, numai că cei doi, speriați de reacția media, au dat înapoi și l-au lăsat în off-side pe Vela. ”Operațiunea Lumina” era menită să atragă electoratul religios, oameni mai bisericoși, dar a fost un rateu total.

Mai văd și această chestiune cu interdicțiile impuse persoanelor peste 65 de ani. Nu cred că un om de peste 65 de ani este mai puțin responsabil decât unul de 25 de ani să nu știe cum să-și ia măsurile de protecție, dar scopul este de a-i speria pe cei în vârstă pentru alegerile locale, când vor dori, de fapt nu vor mai putea să ia măsurile restrictive, dar în schimb le vor recomanda să stea în case. Acesta este tocmai electoratul PSD și într-o proporție semnnificativă și electoratul ALDE.

Totul o văd într-o cheie politică, electorală. Și această campanie publică de spălare a Guvernului, să uite lumea că ei la început au ignorat criza și se jucau de-a anticipatele. S-au băgat milioane de euro din bani publici,” afirmă Călin Popescu Tăriceanu, citat de stiripesurse.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.