PLUS critică proiectul propus de Alina Gorghiu, prin care o parte dintre pușcăriași să își poată ispași pedeapsa de acasă, sau doar în weekend.

PLUS nu vede acest proiect ca fiind corect și nici prioritar, mai ales în această perioadă critică, și consideră că ar trebui respins urgent.

Proiectul senatoarei liberale Alina Gorghiu prin care peste jumătate dintre condamnaţii definitiv din România şi-ar putea ispăşi pedeapsa acasă trebuie respins urgent. România are în acest moment alte priorităţi majore care sunt accelerate de pandemia COVID-19: criza sanitară şi cea socio-economică. Astfel de proiecte care modifică azi Codul Penal aduc aminte de modul de acţiune al PSD, care a încercat în ultimii ani modificări legislative fără dezbatere în favoarea infractorilor”, a transmis PLUS într-un comunicat.

Formațiunea politică susține că o mare majoritate a membrilor Senatului se concentrează doar la interesul de a distruge legislația penală, în loc să ia măsuri în privința crizei provocate de coronavirus.

Deşi am depăşit pragul de 100 de persoane decedate din cauza coronavirusului, deşi ne pregătim de cea mai gravă recesiune economică din ultimii 20 de ani, o largă majoritate a membrilor Senatului rămân atenţi doar la ceea ce a contat pentru ei în ultimii ani: distrugerea legislaţiei penale”, a mai precizat PLUS.

PLUS solicită deputaților să respingă propunerea legislativă la votul final.

Înţelegem necesitatea identificării unor soluţii privind supraaglomerarea penitenciarelor şi evitarea aplicării unor noi sancţiuni de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Totuşi, soluţiile propuse nu trebuie să fie, la rândul lor, creatoare de noi probleme. Situaţia penitenciarelor din România nu poate fi soluţionată ignorând tocmai penitenciarele. O abordare constructivă presupune identificarea de noi spaţii de detenţie conforme standardelor impuse de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, alături de disponibilitatea de a reamenaja spaţiile deja existente. Desigur, aceste măsuri presupun investiţii, dar realizarea lor pe termen mediu este preferabilă în raport cu alternativa propusă la acest moment deputaţilor. Facem, aşadar, apel la responsabilitatea acestora, solicitând respingerea propunerii legislative la votul final”, se mai arată în comunicatul PLUS, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.