Parlamentul a adoptat, în cursul zilei de vineri, legea amânării ratelor, iar aceasta va merge acum către promulgare, la Klaus Iohannis.

Legea ce privește suspendarea rambursării creditelor de către cetățeni a fost votată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

214 deputați au votat pentru lege, 86 au votat împotrivă, iar 27 s-au abținut.

Astfel, legea merge la președintele Iohannis, pentru a fi promulgată. Cei din Partidul Național Liberal au votat împotriva legii și au anunțat că o vor ataca la Curtea Constituțională, indica stiripesurse.ro.

Ce prevede legea amânării ratelor


  • La cererea debitorului, obligaţia de plată a ratelor scadente, dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidenţa moratoriului şi se suspendă, până la 31.12.2020, prin prelungirea corespunzătoare a maturităţii creditului, fără costuri suplimentare

  • Orice proceduri de executare silită, inclusiv urmărirea silită a bunurilor mobile, urmărirea silită imobiliară sau popririle de orice fel, începute până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidența moratoriului și se suspendă până la 31 decembrie 2020

  • Pentru a beneficia de suspendare, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în forma unui document imprimat pe suport de hâartie sau prin poștă electronică

  • Sunt eligibili și debitorii care se aflî în procedură de executare silită, în procedura de dare în plată, de reorganizare judiciară sau în orice alte proceduri judiciare sau extrajudiciare care tind la suspendarea efectelor contractelor de credit.

  • Legea se aplică persoanelor fizice, persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, asociațiilor, fundațiilor și profesiilor liberale.

  • Prezenta lege este aplicabilă și în cazul operațiunilor de leasing reglementate de Ordonanța Guvernului nr. 51/1997


Citeste si:
Actorul Mugur Mihăescu, reacție după conferința lui Iohannis: Îmi...
Reacția actorului Mugur...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.