Președintele Klaus Iohannis a făcut din nou un apel la românii din diaspora, cu rugămintea ca aceștia să nu vină acasă de Paște, pentru că ar putea fi „foarte periculos pentru noi toți”.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Este o etapă pe care prin măsurile restrictive luate din vreme am reuşit să o întârziem cât mai mult posibil. De acum înainte urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esenţial să fim conştienţi pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoţională, care ne vor testa solidaritatea şi unitatea. (...) Avem deja de plâns 116 morţi, 116 semeni care şi-au pierdut viaţa răpusi de acest virus. (...) Dacă nu respctăm măsurile impuse de autorităţi pierderile de vieţi vor fi tot mai multe şi cazurile garve se vor înmulţi”, a declarat președintele.

Iohannis îi roagă pe români să rămână în case, iar pe cei din diaspora să nu revină în țară pentru sărbătorile pascale.

Se apropie cele mai importante sărbători creştine, ale luminii, ale solidarităţii şi bunătăţii, pe care oamenii le celebreza în mod firesc, an de an, alături de familie, de cei apropiaţi. Fac un apel către românii din Diapora, dar care mă umple de tristeţe: nu veniţi anul acesta acasă de sărbători, este important să înţelegeţi că revenirea în ţară poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât li pentru cei la care tineţi. (...) Vom fi alături de cei dragi, dar la distanţă, vom face aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu. (...) Este o dramă reală pentru credincioşi să nu poată merge la biserică, dar această perioadă dificilă va trece şi ne vom reuni în biserici cu şi mai multă credinţă. Nu există altă cale decât aceea de a sta acasă”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Citeste si:
Ciucă, de Ziua Limbii Române: „Limba română este istorie, cultură,...
Ciucă, mesaj de Ziua Limbii...


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.