Presedintele Klaus Iohannis a subliniat miercuri ca este adeptul alegerilor anticipate, dupa ce Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis in urma adoptarii motiunii de cenzura.

"Eu am fost si raman - si v-o spun ca sa fie foarte clar - adeptul alegerilor anticipate. Eu imi doresc sa intram intr-o logica ce duce spre alegeri anticipate", a afirmat seful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis a spus ca, in lipsa unei vointe in acest sens, isi doreste sa fie votat un guvern care vine "cu o agenda reformatoare".

El a afirmat ca isi doreste un guvern format in jurul Partidului National Liberal, chiar in cazul in care formula anticipatelor nu va functiona.

"Daca insa constat ca partidele parlamentare nu doresc acest lucru sau nu reusesc sa inteleaga acest lucru, atunci voi insista ca in continuare sa fie votat un guvern care vine cu o agenda reformatoare, un guvern care este construit de si in jurul Partidului National Liberal, asta ca sa fie foarte clar ce se va intampla in continuare", a punctat el.

Iohannis a mai afirmat ca in prezent PSD "nu doreste reforme" si a recomandat social-democratilor "sa stea in opozitie".

"Dupa parerea mea, este inadmisibil sa pierdem timpul si nervii, pentru ca avem in continuare un PSD care nu doreste reforme. PSD-ul sa stea in opozitie, sa-si revina, sa se transforme intr-un partid democratic si european, dupa care cu siguranta vor veni iarasi in fata electoratului", a evidentiat Iohannis.

El a mentionat ca, "in acest moment, solutia cea mai corecta pentru Romania este intoarcerea la electorat. Trebuie sa avem alegeri parlamentare".

"Trebuie sa avem o majoritate parlamentara care sprijina acest efort de reformare, acest efort care vrea sa faca economia performanta, care vrea sa imbunatateasca in definitiv viata omului de rand si avem resurse, avem partide care sunt real partide construite democratic, partide care vor sa se implice, partide care se vor pune la dispozitia romanilor", a mai spus seful statului.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Iohannis a vorbit si despre implicarea sa in acest demers.

"Ma voi implica si in continuare pentru a construi dupa alegerile parlamentare o majoritate solida care vine cu reforme profunde in beneficiul romanilor, o majoritate solida care duce Romania mai departe", a subliniat el, potrivit Agerpres.

Seful statului a adaugat ca "primul pas a fost facut spre alegeri anticipate" si a evocat "rezultatul dorit de romani".

Iohannis a chemat partidele politice la consultari joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.