Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul urmeaza sa aprobe in sedinta de marti o ordonanta de urgenta pentru a avea "prevederi concrete" in cazul alegerilor anticipate.

"Exista un astfel de proiect, impreuna cu Autoritatea Electorala Permanenta a existat aceasta discutie si a rezultat necesitatea reglementarii situatiei in care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuala, in legislatia din Romania nu exista o reglementare precisa privitoare la anticipate. Se stie clar ca exista prevederi constitutionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvarii Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesara o adaptare a legislatiei pentru a avea prevederi concrete in cazul alegerilor anticipate", a declarat Orban, dupa ce a participat la un eveniment organizat la ASE, intrebat daca pe lista suplimentara a sedintei de Guvern se va regasi si un proiect de ordonanta de urgenta referitoare la chestiuni organizatorice privind alegerile anticipate, relateaza Agerpres.

Premierul a explicat ca este necesara o adaptare a termenelor datorita termenului limita de 90 de zile care este stipulat in mod expres in prevederile constitutionale.

"Nu cunosc continutul final al ordonantei. Stiu numai faza intermediara pe care am discutat-o, veti primi toate informatiile legate de acest act normativ in momentul in care el va fi aprobat de Guvern", a precizat Orban.

Intrebat daca OUG privind anticipatele va fi adoptata in sedinta de marti, el a spus: "Paza buna trece primejdia rea".

"Noi trebuie sa fim pregatiti sa reglementam situatia care poate aparea in mod evident. Sigur ca eu nu ma astept ca PSD sa adune voturile necesare la motiunea de cenzura, dar v-am zis: paza buna trece primejdia rea si este bine sa fim pregatiti, pentru ca, va spun limpede, in cazul in care va exista o majoritate pentru motiunea de cenzura, in ceea ce priveste PNL, decizia noastra este clara luata, ca sa nu mai votam investirea niciunuia dintre cele doua guverne pentru a declansa alegeri anticipate. Asta le spun si parlamentarilor, ca sa stie", a mai declarat Orban.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.