Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, si-a lansat candidatura la Primaria Bucuresti din partea PLUS, prezentand "planul pentru Bucuresti", In cadrul unei conferinte de presa.

Printre prioritatile sale se numara reducerea poluarii din Capitala si digitalizarea serviciilor publice din Bucuresti.

"Bucuresti-Ilfov este una dintre regiunile europene cu cea mai scazuta calitate a guvernarii locale: Indicele European de Calitate a Guvernarii (EQI) plaseaza capitala pe ultimele locuri privind performanta administratiei publice. Si nu este dificil de inteles de ce: atunci cand ne gandim la problemele pe care le are Bucurestiul din punct de vedere administrativ, le asociem imediat cu coruptia, opacitatea, calitate scazuta, lipsa datelor si a standardelor, lipsa viziunii strategice, executia bugetara deficitara, prioritizarea discretionara a investitiilor, servicii publice deficitare sau subcapacitate, si altele.

Provocarile complexe ale unui oras mare precum Bucurestiul sunt interconectate, iar gandirea administrativa traditionala, fragmentata, nu le poate aborda responsabil si sustenabil", a mentionat el, citat de wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.