Sansa ca Bucurestiul sa scape de administratia Firea - PSD este ca opozitia sa aiba un candidat unic, iar peste 60% dintre bucuresteni doresc un astfel de candidat la PMB, a declarat, duminica, Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa.

Nicusor Dan, candidatul independent la Primaria Capitalei sustinut de USR, a citat in acest sens un sondaj care a fost realizat la comanda sa, intre 3 si 10 ianuarie.

Sondajul, realizat telefonic pe un esantion de 1.024 de persoane, arata ca 61% dintre cei chestionati isi doresc un candidat unic din partea Dreptei, in timp ce 33% vor ca fiecare partid sa aiba propriul candidat. Intrebati cine ar castiga alegerile pentru Primaria Capitalei in acest caz, 35% dintre cei chestionati au spus Gabriela Firea din partea PSD, iar 54% - candidatul unic din partea Dreptei.

La intrebarea cine ar trebui sa fie candidatul unic al Dreptei la alegerile pentru Primaria Capitalei, 39% dintre participantii la sondaj au spus Nicusor Dan; 22% - Rares Bogdan; 18% - Vlad Voiculescu si 15% - Theodor Paleologu. Potrivit aceluiasi sondaj, dintre membrii USR - PLUS ce ar putea candida la functia de edil al Capitalei, respondentii au votat 52% - Nicusor Dan si 29% - Vlad Voiculescu, scrie Agerpres.

In cazul in care partidele de dreapta ar avea candidati diferiti, arata sondajul, Gabriela Firea ar castiga alegerile pentru Primaria Capitalei, cu 33% din voturi, urmata de Nicusor Dan - cu 32%. Daca Nicusor Dan nu ar candida, Gabriela Firea ar avea 35% din voturi, urmata de Rares Bogdan - cu 25%, conform sondajului.

"Sansa ca Bucurestiul sa scape de administratia Firea - PSD este ca opozitia sa aiba un candidat unic si bucurestenii confirma ceea ce am spus. 61% dintre cei care voteaza partide non-PSD doresc ca opozitia sa aiba un candidat unic", a afirmat Nicusor Dan.

Potrivit acestuia, "Gabriela Firea se mentine la un scor extrem de mare pentru performanta ei administrativa, dar candidatul opozitiei are sanse mari sa o invinga".

"Mesajul meu este ca avem o administratie catastrofala care insa se mentine in preferintele electoratului in acest procent de 30 - 35%. Este nevoie de o coalizare a partidelor de opozitie pentru o noua administratie", a afirmat Nicusor Dan.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

El a spus ca alegerea candidatului unic ar trebui sa se bazeze pe "negocieri, pe date stiintifice" si "sa produca cat mai putine conflicte intre electoratele partidelor care sunt in momentul de fata in opozitie".

"Eu sper ca in cursul lunii februarie opozitia sa isi termine discutia si pe candidati si mai ales pe programul cu care candideaza", a mai spus Nicusor Dan.

Acesta a apreciat ca, in momentul de fata, cea mai mare problema a Primariei Capitalei "este dezechilibrul financiar". "O sa asteptam executia bugetara, dar din estimarile mele suntem practic in incapacitate de plata, adica Primaria Capitalei a incheiat anul cu un deficit intre 1 si 2 miliarde de lei", a punctat el.

Potrivit acestuia, 500 milioane de lei "nu sunt platiti la STB", iar Termoenergetica nu ar fi platit catre ELCEN 200 de milioane de lei.

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Totodata, candidatul independent la Primaria Capitalei a spus ca este dispus sa isi finanteze campania la alegerile locale. "Pot sa aduc acesti bani, o sa ii imprumut si o sa mi-i deconteze AEP", a explicat Nicusor Dan.

In ceea ce priveste sondajul prezentat, el a aratat ca a fost realizat de o firma specializata pe sondaje de partid, "prima care a spus ca Dancila intra in turul 2 al alegerilor prezidentiale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.