Liderul social-democrat Gabriela Firea a declarat ca nu se poate vorbi despre o "lovitura de partid" in cazul CExN al PSD soldat cu demisia Vioricai Dancila si dizolvarea Biroului Permanent, aratand ca a fost vot in unanimitate cu o singura abtinere.

"Avand in vedere ca a fost un vot in unanimitate, nu poate fi comentat, a fost o singura abtinere. Cum sa fie lovitura de partid cu vot in unanimitate, o singura exceptie, abtinerea domnului Buzatu. Daca era, asa, un scor strans, da, probabil ca se putea considera", a afirmat Gabriela Firea, marti noaptea, la plecarea de la CExN al PSD.

Intrebata daca Viorica Dancila a fost fortata sa plece de la sefia partidului, ea a mentionat: "Nu putem sa spunem ca a fost fortata, cata vreme... nu putea sa scrie cineva demisia domniei sale. Domnia sa a solicitat sa spunem toti punctul de vedere si la final a spus ca intelege sa-si dea demisia".

Firea a confirmat ca in cadrul CExN a avut loc o discutie mai aprinsa intre ea si Marian Oprisan, dar nu a dorit sa o detalieze.

A negat ca Oprisan ar fi numit-o "securista", intrebata in acest sens, scrie Agerpres.

"Nu, nu, nu, sub nicio forma, a fost o discutie legata de faptul ca eu am reiterat si adus aminte colegilor mei ca am stabilit niste principii, ca nu ne mai intalnim in afara CEx-ului si am explicat ca eu de aceea nu am fost la acea intalnire, cum s-a spus de catre dumneavoastra 'CEx paralel', si dumnealui a spus ca se simte jignit ca eu explic de ce nu am fost si ca trebuia sa fiu", a completat Firea.

Primarul Capitalei nu a dorit sa raspunda direct, intrebata daca a plans, si a spus doar: "Asa sunt eu, mai sensibila. Ce conteaza acum? A fost, repet, o discutie, nici nu mai are rost sa intru in detalii".

Ea a mai spus ca este prematur sa precizeze acum cineva daca va candida sau nu la sefia partidului.

Intr-un comunicat transmis marti noapte de PSD se arata ca in urma demisiei Vioricai Dancila si a dizolvarii Biroului Permanent National, CExN al Partidului Social Democrat a decis alegerea unei conduceri interimare cu sarcina de a realiza o tranzitie echilibrata pana la organizarea unui viitor congres al partidului, in care sa fie aleasa o noua conducere statutara.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Potrivit comunicatului, structura de conducere colectiva interimara va avea urmatoarea formula: presedinte interimar - Marcel Ciolacu; secretar general interimar - Paul Stanescu; membru Regiunea Sud - Adrian Gadea; membru Regiunea Sud - Niculae Badalau; membru Regiunea Sud-Vest - Aladin Georgescu; membru Regiunea Sud-Vest - Mihai Weber; membru Regiunea Sud-Vest - Claudiu Manda; membru Regiunea Sud-Est - Dan Nica; membru Regiunea Sud - Marian Pavel; membru Regiunea Nord-Est - Dragos Benea; membru Regiunea Nord-Est - Doina Federovici; membru Regiunea Nord-Vest - Radu Moldovan; membru Regiunea Nord-Vest - Gabriel Zetea; membru Regiunea Vest - Laurentiu Nistor ; membru Regiunea Centru - Vasile Gliga; membru Regiunea Bucuresti-Ilfov - Gabriela Firea; membru Regiunea Bucuresti-Ilfov - Gabriel Mutu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.