Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica seara, dupa inchiderea urnelor, ca a obtinut cea mai importanta victorie impotriva Partidului Social Democrat.

"Este cea mai categorica victorie impotriva PSD", a spus Iohannis, la sediul PNL, dupa anuntarea exit-poll-urilor, care il claseaza pe primul loc in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, noteaza Agerpres.

El a anuntat ca va fi un presedinte "total implicat" pentru Romania, aratand ca va fi presedintele tuturor romanilor, atat al celor care l-au votat, cat si al celor care au avut alta optiune.

Citeste si: EXIT POLL: Klaus Iohannis obtine fara efort un nou mandat. Viorica Dancila a obtinut doar 33%

"Romania a castigat astazi, dragi romani. Romania moderna, Romania europeana, Romania normala a castigat astazi. Romanii au fost eroii zilei de astazi. Au fost intr-un numar impresionant sa voteze si acesta e cel mai important castig al zilei de azi. O mentiune speciala pentru romanii din diaspora, care au mers in numar extraordinar la vot. Este o victorie importanta, cea mai categorica victorie obtinuta vreodata impotriva PSD", a declarat Klaus Iohannis, la sediul PNL.

Iohannis a facut promisiunea ca va fi presedintele tuturor romanilor

"Primesc aceasta victorie cu bucurie, cu multumire, cu modestie si cu incredere in Romania. Va promit, astazi, aici, in aceasta seara, ca voi fi presedintele tuturor romanilor, si a celor care m-au votat, carora le multumesc in mod expres, si celor care nu m-au votat. Voi fi si presedintele romanilor care nu au votat deloc, cu speranta ca data viitoare vor merge totusi la vot", a spus Iohannis.

Iohannis: Ma voi implica pentru a crea o noua majoritate

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, duminica seara, ca se va implica in crearea unei noi majoritati parlamentare.

"Acum, dupa aceasta victorie, sunt multe lucruri de facut, sunt multe lucruri de reparat. Ma voi implica pentru a crea o noua majoritate, o majoritate compusa din partidele democratice care vor duce Romania spre modernizare, spre europenizare, spre Romania normala. Si va promit inca un lucru: voi fi un presedinte total implicat pentru Romania. Este o infrangere semnificativa pentru PSD, dar trebuie sa fim realisti. Am castigat o lupta importanta, dar razboiul inca nu a fost castigat. Este nevoie sa mergem la vot si la locale, si la parlamentare. Abia atunci cand PSD e trimis in Opozitie vom putea face ce ne-au cerut azi romanii. Abia atunci vom putea sa facem Romania normala, Romania asa cum ne-o dorim noi, cu totii", a afirmat Iohannis, intr-o declaratie sustinuta la sediul PNL dupa ce rezultatele exit-poll au indicat o victorie a sa in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.