Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, considera ca votul cetatenilor din turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidentiale va echilibra scena politica, si ca presedintele nu pune painea romanilor pe masa, dar o poate lua prin gesturile sale politice.

"Am toata increderea ca votul de astazi va fi un vot care va echilibra scena politica, si nu un vot care va dezbina scena politica. Mi-as fi dorit o campanie electorala mult mai civilizata si o campanie electorala in care cei care o exercita sa isi fi adus aminte si de lucrurile care tin de cei sapte ani de acasa. Pentru ca vorbim de iubire dintre oameni si iubirea dintre romani. Dar, merg, in primul rand cu speranta pentru Baia Mare si pentru Romania si, sincer va spun, ma intereseaza prea putin cine este presedinte, ci ma intereseaza foarte mult cine este fiecare roman in parte si cum isi rezolva problemele de zi cu zi. Nu presedintele ne pune painea pe masa, dar presedintele ne-o poate lua", a declarat Catalin Chereches, duminica, dupa ce a mers la vot.

Edilul a tinut sa sublinieze ca, in situatia in care clasa politica nu va intelege ca prin comportamentul deplasat face un deserviciu, tara va avea de suferit.

"Daca in continuare cei care sunt in fruntea statului vor continua sa disipeze in comunitatile noastre si in intreaga tara doar ura, doar razbunare si vor scoate in evidenta, intr-un mod care inseamna neiubire de Romania, doar exemple negative, doar oamenii care fac rau, doar lucrurile care nu dau incredere romanilor in Romania, aceasta tara nu va mai fi tara. Am convingerea ca tot ce se intampla bun in aceasta tara sta in puterea fiecarui roman. (...) Nici Baia Mare, nici Romania nu stau in puterea singur om, respectiv a presedintelui. Cred ca tot ce se intampla in aceasta tara sta in puterea fiecarui roman, si cred ca cea ce trebuie sa aratam mai departe si sa dam un exemplu clasei politice si celui care va prelua noul mandat de presedinte este un exemplu de civism, un exemplu de bunatate, un exemplu de credinta, de dragoste fata de Romania, un exemplu de harnicie, un exemplu de iubire intre noi oamenii", a spus Catalin Chereches.

Citeste si:
Kelemen Hunor: Urmeaza 5 ani grei, dar sunt convins ca vor urma si...
Kelemen Hunor: Urmeaza 5 ani...

Primarul municipiului Baia Mare a precizat ca in cazul in care cei ajung sa conduca tara nu inteleg comportamentul onest, singura sansa ar fi ca acestia sa fie educati, scrie Agerpres.

"Eu cred in continuare ca presedintele trebuie sa uneasca si nu sa dezbine. Cred in continuare ca un presedinte trebuie sa fie primul exemplu al romanului care iubeste romanii, si nu al romanului care in primul rand iubeste pe altii si apoi pe romani. Dar, lucrul acesta pas cu pas va fi invatat de catre fiecare dintre cei care, acum, in urmatorii cinci ani, sau in urmatoarele etape vor prelua mandatele de presedinte al Romaniei, pentru ca romanii isi vor educa conducatorii. Conducatorii daca nu vor fi exemple, singura varianta va fi sa-i educam noi", a declarat Catalin Chereches.

Edilul baimarean a votat la sectia nr. 62 din municipiul Baia Mare din cadrul Colegiului Tehnic "Anghel Saligny".

Citeste si:
Cerșetorii din Baia Mare, puși la curățat străzile. Unii s-au târât...
Cerșetorii din Baia Mare,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.