Social31 Mai 202015:40de George Stanciu

Lectura de un minut

Primăria din Baia Mare anunță că persoanele care cerșesc în municipiu au început să fie puse la muncă în folosul comunității, cu toate că rezultatele sunt încă mixte.

Cătălin Cherecheș spune că autoritățile preiau cerșetorii de pe stradă, apoi îi duc la centrul social, unde sunt ajutați pentru a se reabilita. În acest timp, aceștia participă la muncă în folosul comunității.

Cherecheș a vorbit despre condoțiile de la centrul social din Baia Mare, unde oamenii fără adăpost, care apelează la mila publică ,sunt ajutați să se pună din nou pe picioare: ”85 de persoane fără adăpost primesc aici trei mese pe zi, servicii medicale și cazare, fiindu-le facilitat accesul pentru angajare sau pensionare ori încadrare în grad de handicap acolo unde este cazul.”

Citeste si:
România va trimite resurese umanitare Ucrainei pentru lupta...
România va trimite resurese...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Totuși ,primarul subliniază că și acești oameni trebuie să ofere ceva la schimb, dincolo de bunăvoință și deschiderea pentru reabilitare: ”În timpul petrecut aici, încercând să îi ajutăm, trebuie să ofere ceva în schimb, pe lângă respectarea regulilor și deschiderea pentru a fi ajutați să se reabiliteze: ne ajută la desfășurarea activităților de curățenie sau a altor tipuri de activități în folosul comunității.”

Primarul arată că unii dintre cerșetorii adunați de pe străzi au participat la o acțiune de curățenie în zona Cuprom și a blocurilor sociale din apropiere. Primarul apreciază eforturile depuse de cei care se ocupă de acest proiect, mai ales pe fondul cerșetorilor violenți: ”în ultimele zile au întâlnit cerșetori care au fost extrem de violenți și a fost necesar să apeleze la ajutoare pentru a impune respectarea legii, respectiv pentru a-i ridica și a-i duce la centrul social.”

Citeste si:
Copil trimis la cerșit și supravegheat dintr-o mașină de lux de...
Copil trimis la cerșit și...

”Numai împreună și prin acțiuni constante putem stârpi această practică nelegală și deranjantă, cerșetoria, din Baia Mare!” își încheie Cherecheș mesajul.

Citeste si:
Victor Ponta: Pro România susține introducerea Venitului Minim Vital
Ponta: Pro România susține...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.