Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, dupa audierea in Camera Deputatilor a noul ministru al Muncii din Guvernul Orban, Violeta Alexandru, considera ca aceasta "ori e total plopista si nu intelege nimic din Ministerul Muncii si legislatie, ori stie ce vor face in continuare si cum vor aplica legea, dar nu anunta nimic inainte de turul 2 ca sa nu afecteze sansele lui Johannis".

"Astazi, a fost audiata, in Comisia de Munca din Camera Deputatilor, doamna ministru Violeta Alexandru.

A venit deja cu al treilea scenariu despre cum creste contributia pentru pilonul 2 de pensii. Dupa ce i-am explicat ca daca ia de la pilonul 1 sa transfere la pilonul 2 scade pensia de pe pilonul 1 care se calculeaza pe baza de contributivitate, iar daca creste mai mult de 25 la suta contributia totala pentru pensii din salariu, scade salariul, azi a venit cu scenariul ca STATUL va completa contribuitia pentru pilonul 2.

Cand i-am adus aminte ca se plangea de deficitul de la pensii, desi e 2 miliarde, iar in 2016 era 16 miliarde, a banguit ceva din care nu a priceput nimeni nimic.

Referitor la salarii nu a raspuns, nici de data asta, cu subiect si predicat, daca din ianuarie se aplica cresterile conform legii salarizarii. A incercat sa ne convinga ca «va aplica legea in vigoare la 1 ianuarie». Da! Dar acum este o lege in vigoare, iar maine o pot schimba si cea modificata va fi «in vigoare la 1 ianuarie». Nu avem un raspuns concret nici aici.

In ceea ce priveste salariul minim n-a fost mai multa coerenta. Ea se intalneste cu consiliul investitorilor straini. Ok! Dar legea romaneasca spune sa se intalneasca, in primul rand, cu confederatiile sindicale si patronale reprezentative. Nici aici nu a dat un raspuns din care sa intelegem ca stie daca va creste, va ramane la fel sau va scadea salariul minim.

S-a plans apoi ca e o catastrofa Legea salarizarii si ca ministerul este chemat in instanta in peste 500 de dosare si deci legea e proasta si trebuie modificata.

Ce nu intelege doamna, printre multe alte lucruri, e ca petentii nu legea au dat-o in judecata, ci modul in care se aplica ea.

Convingerea mea e ca ori e total plopista si nu intelege nimic din Ministerul Muncii si legislatie, ori stie ce vor face in continuare si cum vor aplica legea, dar nu anunta nimic inainte de turul 2 ca sa nu afecteze sansele lui Johannis pentru ca vestile sunt proaste... Am pierdut cateva ore degeaba, ca sa aflam exact nimic!

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

P.S. Pe ei nu ii intereseaza decat ce castiga administratorii privati de la pilonul 2 de pensii si angajatorii straini! Ii doare direct in cot de angajatii si pensionarii romani...", a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.