Klaus Iohannis a dat primele declaratii dupa anuntarea rezultatelor exit poll, spunand ca romanii au votat "atat de clar impotriva PSD-ului" si ca acest lucru "inseamna un pas enorm inainte" pentru Romania.

"Dragi romani, victorie. Am reusit sa invingem PSD-ul mai mult decat oricand in ultimii 30 de ani. Niciodata romanii nu au votat atat de mult si atat de clar impotriva PSD-ului si acest lucru pentru Romania inseamna un pas enorm inainte. Rezultatele oficiale vor veni maine, insa datele de exit poll arata deja ca milioane de romani din tara si din Diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o Romanie normala si pentru a continua procesul important de schimbarea in bine in Romania.

Am crezut mereu in romani si in implicarea lor, iar participarea lor in aceste zile e o mare bucurie si realizare pentru democratia din Romania. Vreau sa multumesc celor care mi-au acordat increderea, celor de dreapta, dar si celor care nu cred intr-un partid anume, ci cred intr-o Romanie normala. Lupta noastra este de inlaturare a PSD de la putere ca sa nu mai tina Romania prizoniera si captiva in trecut. Am facut un pas mare in aceasta directie. Nu este inca pasul decisiv. Mai este de lucru. Acesti ani au fost ani de lupta si ani de rezistenta si am tinut piept impreuna asalturilor deosebit de agresive ale PSD. Daca nu ne-am fi opus, PSD ar fi reusit sa destructureze tot ce s-a construit in Romania in ultimii ani, institutii democratice, stat de drept.

Daca i-am fi lasat, azi Romania s-ar fi intors in anii ’90, poate mai rau, poate nici nu ar mai fi avut loc alegeri. Si noi i-am oprit, noi impreuna cu romanii. La europarlamentare a inceput si la referendum. Atunci romanii au aratat ca nu mai doresc PSD, ci o cale dreapta si europeana. A urmat motiunea de cenzura si instalarea Guvernului Orban a aratat PSD ca nu mai au majoritate totala si nu mai pot face ce isi doresc.

Fiindca veni vorba de Guvernul Orban, dati-mi voie o apreciere deosebita pentru munca depusa de Guvernul condus de Ludovic Orban astazi. Si in tara si in strainatate, votul a decurs intr-o ordine perfecta, impecabila.

Razboiul cu PSD nu s-a incheiat. Mai avem o lupta, un pas peste doua saptamani. Iar pentru turul doi le spun celor care au fost in strada impreuna cu mine ca sa apere statul de drept: veniti la vot pentru ca lupta voastra sa nu fi fost in zadar", a declarat Klaus Iohannis dupa anuntarea rezultatelor exit poll, potrivit digi24.ro.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019: Iohannis si Dancila, in turul doi (EXIT-POLL ora 19:30)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.