La prima sedinta a Guvernului Orban, Klaus Iohannis a declarat ca este foarte bucuros ca "guvernul esuat a plecat" si ca noul guvern este hotarat sa se implice pentru rezolvarea problemelor tarii.

"Va felicit oficial pe dvs si pe toti membrii guvernului. Eu respir usurat ca avem un nou Guvern. Un Guvern care acum chiar e hotarat sa se implice pentru romani pentru rezolvarea problemelor tarii. Dati-mi voie sa subliniez ca mi se pare un act de mare curaj din partea PNL ca a preluat guvernarea in aceasta formula. Este evident un act de curaj sa preiei guvernarea cu un guvern minoritar in situtia in care numarul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare proiect legislativ in parte.

Sunt foarte bucuros ca acest guvern este hotarat sa abordeze frontal problemele cu care se confrunta Romania si romanii. Dovada ca in prima sedinta se discuta lucruri care au trenat si trebuie rezolvate urgent. Imi pare foarte bine ca guvernul esuat a plecat. In ultimii 30 de ani motivul principal pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult a fost existenta PSD-ului la butoane. Dar ultimii trei ani au depasit orice imaginatie. Guverne care realmente au inceput cu proceduri pe care nu si le-a imaginat nimeni. Atacuri asupra Justitiei, impotriva investitorilor, atacuri sistematice asupra mediului de afaceri privat din Romania. Foarte bine ca s-a terminat acea perioada de guvernari toxice pesediste. Acum noul guvern are enorm de mult de lucru.

Deja am aflat de la unii dintre ministri ca situatia pe care au gasit-o in ministere este una foarte proasta. Deja stim ca pesedistii inainte de plecare au golit finantele publice si practic acum suntem in situatia sa vedem cum putem sa acoperim platile care sunt scadente.

Va fi foarte complicat, inteleg de la ministrul Finantelor, sa se incheie bugetul pentru anul in curs. Am avertizat de multe ori ca pesedistii cheltuie banii romanilor si ca nu ramane nimic in urma. Am avut dreptate. Nu-i nimic, acest guvern va veni cu solutii.

In alta ordine de idei unii se intreaba de ce am venit la sedinta de guvern. In primul rand pentru ca am fost invitat. in al doilea rand astazi se va transa o problema importanta. Anume chestiunea comisarului european trimis de Romania in Comisia Europeana. Va doresc mult succes in aceasta perioada dificila", a declarat Klaus Iohannis in deschiderea primei sedinte a Guvernului Orban, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.