Presedintele PSD, Viorica Dancila, a declarat luni ca toti social-democratii care au votat pentru investirea Guvernului Orban au fost deja exclusi din partid.

"De astazi, PSD intra oficial in Opozitie si ne vom asuma cu maxima seriozitate toate responsabilitatile care decurg din acest rol. Si, daca tot vorbim de responsabilitate si de asumare, as vrea sa fie foarte clar ca, in conformitate cu decizia luata in Comitetul Executiv National, toti cei care au tradat la acest vot au fost deja exclusi din PSD. Asa este corect, asa este normal fata de toti romanii care si-au pus increderea in noi. Eu garantez ca vom fi cea mai grea Opozitie pe care acest Guvern improvizat o poate avea, acest Guvern - ghilotina, cel mai vulnerabil Executiv de dupa 1989, la santajul grupurilor de parlamentari tradatori, un Guvern slab si expus coruptiei", a subliniat Dancila, intr-o declaratie de presa, sustinuta la sediul central al PSD.

Ea a adaugat ca "romanii nu vor sa se trezeasca pe drumuri sau fara bani de mancare, medicamente si facturi, fara spitale, fara drepturile pe care le au si pe care Klaus Iohannis si Guvernul Orban le refuza".

"Singura miza pe care au avut-o a fost sa dea jos Guvernul PSD, partidul care a crescut pensiile si salariile, care a majorat salariul minim, care a redus TVA si a crescut Produsul Intern Brut, acel Partid Social Democrat care a investit in toate spitalele judetene si a realizat peste 16.000 de proiecte de investitii pentru dezvoltarea comunitatilor locale. (...) Scopul acestui nou Executiv este de a-i da lui Iohannis un nou mandat, nu de a guverna, iar asta este un afront ingrozitor la democratie. Acum avem vointa unui singur om care acapareaza Romania si toate institutiile sale in acest demers monstruos de a subordona orice putere, de a subordona romanii si de a-i vedea cu capetele plecate. Avem un presedinte dictator, abuziv, care si-a pus in cap sa spulbere orice forta care i se opune, orice principiu si orice lege in calea sa catre putere", a sustinut liderul PSD, potrivit site-ului Agerpres.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Dancila a afirmat ca, desi "Klaus Iohannis a reusit sa darame Guvernul PSD, nu va reusi niciodata sa faca sa dispara acest partid, care are grija de romani, care ii reprezinta pe cei care au nevoie sa fie reprezentati si sprijiniti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.