Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminica seara, ca prim-ministrul demis Viorica Dancila, candidat al PSD pentru alegerile prezidentiale, a avut o campanie electorala buna si a subliniat ca toti social-democratii s-au implicat in mod onest in sustinerea ei.

"Membrii si simpatizantii PSD nu il vor vota pe domnul Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale. Cu totii il respectam, il indragim ca mare actor, dar asta nu are nicio legatura cu postura de candidat pentru alegerile prezidentiale, iar in timpul acestei campanii, chiar daca a fost scurta, cu atat mai putin a dovedit ca ar fi avut acele calitati necesare pentru un om politic de stat. (...) (Viorica Dancila, n.r.) este candidatul PSD, este candidatul nostru, a avut o campanie buna, in conditiile date, cu un guvern cazut in mijlocul campaniei. Va dati seama ca nu a fost foarte usor. A fost cel mai vizibil candidat la aceste alegeri, in sensul prezentei in teritoriu. S-a intalnit cu foarte multe persoane, nu s-a ferit de oameni. Chiar si acolo unde, intr-un judet, era anuntata ca va fi organizata o contramanifestatie nu s-a temut si a mers", a spus Firea, la postul Antena 3.

Primarul general, care este si lider al PSD al Bucuresti, a fost intrebata despre faptul ca unii lideri social-democrati ar face "un contra-joc" si nu ar dori ca Viorica Dancila sa intre in turul doi al alegerilor prezidentiale, astfel incat sa poata fi schimbata ulterior de la conducerea PSD

"Au existat aceste scenarii prezentate in presa, dar din pacate pentru cei care au anuntat astfel de situatii posibile, realitatea din teren contrazice. Si va spun si de ce: in aceasta campanie pentru alegerile prezidentiale, atat liderii la varf, membrii Comitetului Executiv si ai Biroului Permanent, cat si cei care au functii mai mici sau sunt simpli membri de partid au muncit cu totii, nu au facut blat cu PNL si USR, nu au lasat grada mai jos, in ideea: 'Haideti sa piarda doamna Dancila aceasta cursa, pentru ca pe 25 noiembrie sa ne adunam la Kiseleff si sa ne luam capetele unul celuilalt'. Nu s-a pus problema. Ne-am implicat cu totii onest in campanie, pentru formatiunea politica. Ar fi si rusinos din partea noastra: nu ne tine nimeni cu forta. Daca nu ne mai place, putem sa plecam. (...) Noi vom avea alegeri pentru presedintele PSD peste niste ani, avem un presedinte in mandat. Si nu cred ca vom fi in acea situatie in care sa vina cineva sa ii solicite demisia. Sunt convinsa ca doamna Dancila va intra in turul doi", a mai afirmat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.