Ludovic Orban, liderul PNL, i-a solicitat Vioricai Dancila sa se consulte cu presedintele Iohannis in privinta candidatului pentru postul de comisar european. Acesta a avertizat-o ca va raspunde personal pentru posibila pierdere a portofoliului de Transporturi, in cazul in care Comisia Eurpeana va respinge din nou candidatul propus de PSD.

"In ceasul al 13-lea, solicit premierului sa respecte legea, sa consulte presedintele Romaniei in procedura de nominalizare a comisarului european, sa se prezinte in fata comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru audierea candidatului, astfel incat Romania sa poata sa dea un candidat care sa aiba sanse sa treaca de Parlament si care sa poata sa gireze acest portofoliu important al Transporturilor care a fost repartizat Romaniei. In cazul in care acest lucru nu va fi indeplinit, Viorica Dancila va raspunde personal pentru gravele prejudicii pe care le va inregistra Romania la nivel european, pentru posibila pierdere a portofoliului de Transporturi si pentru toate efectele negative ale candidatilor profund nepotriviti pe care i-a desemnat in mod ilegal pentru pozitia de comisar european", a declarat Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Iohannis: Premierul incalca flagrant Constitutia si afecteaza grav credibilitatea Romaniei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.