Viorica Dancila, prim-ministrul Romaniei, a avut, astazi, primul sau discurs in calitate de actual candidat al PSD la alegerile prezidentiale, in cadrul Congresului PSD.

"Este coplesitor cand ne adunam intr-un numar atat de mare. Va multumesc pentru incredere! Ma bucura si ma onoreaza. Avem in fata o competitie electorala importanta. In campanie nu vom pune doar efortul si munca, dar si credinta. Dragi colegi, sunt un om intre oameni. M-am nascut intr-un oras mic, intr-o familie simpla. Unitatea si dorinta noastra de a fi din nou invingatori va fi cheia succesului. Azi, sunt sotie, mama. Am o familie pe care o iubesc si ne-a stat mereu aproape.

Sunt si voi ramane mereu alaturi de oameni. Asta e menirea omului politic. Spre deosebire de altii, eu tin cu oamenii, eu ma lupt pentru fiecare roman. Sunt de 23 de ani in PSD, de 23 de ani in aceasta credinta. Am lipit afise, am impartit pliante si spun asta cu mandrie. In spatele meu nu sta nimeni altcineva decat munca. Ne reinventam si castigam", a declarat premierul.

Viorica Dancila a facut remarci cu referire la actualul presedinte, Klaus Iohannis: „Romania trebuie condusa dintre oameni, impreuna cu ei, si nu o data la cinci ani, ci in fiecare zi de munca. Presedintele este dator sa munceasca pentru tara. Vreau pentru fiecare roman siguranta, ordine si lege. Am pornit luptra impotriva criminalitatii si nu ma voi opri. Am promis pedepse drastice pentru criminali si violatori si asta voi face. Am promis o reforma a MAI si deja se intampla. Am o grija deosebita pentru siguranta femeilor si a copiilor“, a mai precizat prim-ministrul, potrivit site-ului adevarul.ro.

"Am facut mai bine pentru toate categoriile. Nu perfect, nu deodata. Trebuie sa luptam pentru o Romanie in care nimeni nu este lasat in urma. Romanii trebuie sa tina capul sus in lume si in Europa. Un presedinte demn nu merge sa dea socoteala in Europa, ci merge sa apere Romania.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Noi nu am avut niciodata viziunea celor doua Romanii: a noastra si a lor.

Noi nu am taiat niciodata pensiile si salariile, noi nu am fost cei ce dezbina si seamana ura. Noi nu am avut niciodata viziunea celor doua Romanii: a noastra si a lor. Iohannis a crezut ca nu are nicio responsabilitate pentru romani si a dormit bine noaptea. Sa nu faci nimic pentru ai tai e dovada de cruzime, de cinism.

Pentru cel ce promitea lucrul bine facut, pare ca ceasul a stat demult. Pentru noi au trecut cinci ani de nimic. Pe mine aroganta nu ma reprezinta, iar dispretul pentru romani nu l-am simtit niciodata.

Tin cu poporul roman si tin cu tara mea. Sunt mai puternica decat toti acesti barbati care nu fac altceva decat sa tipe de pe margine.Eu nu fug si nu ma tem. O sa continui sa lupt in fiecare zi pentru ca fiecarui roman sa-i fie mai bine aici, in tara lui. Va chem sa strangem randurile, va chem alaturi de mine in aceasta campanie care ne va decide viitorul", a incheiat Viorica Dancila.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.