Raluca Turcan sustine ca PNL ramane consecvent celor sustinute de la OUG 13 incoace, si anume ca amnistia, gratierea si alte instrumente la dispozitia coruptilor din PSD nu au ce cauta in legislatia romaneasca, motiv pentru care solicita sesiune extraordinara pentru a se anula toate aceste lucruri.

"PNL ramane consecvent celor sustinute de la OUG 13 incoace, si anume ca amnistia, gratierea si alte instrumente la dispozitia coruptilor din PSD NU au ce cauta in legislatia romaneasca.

Cerem sesiune extraordinara pentru a anula toate aceste lucruri. Este un pas necesar pentru recastigarea increderii oamenilor in Parlamentul Romaniei, Parlament pe care Liviu Dragnea si PSD l-au utilizat excesiv pentru problemele lor personale din justitie.

Este o provocare pentru toti liderii politici responsabili. O provocare si pentru Viorica Dancila, care spune ca nu e ca Liviu Dragnea! O provocare si pentru Calin Popescu Tariceanu, care spune ca vrea o justitie depolitizata!

Asteptam sa vedem daca au inteles semnalul oamenilor dat in mai, la referendumul initiat de Presedintele Klaus Iohannis, asa cum toti spun de atunci pana acum ca au facut-o.

Dorim sa le luam jucaria la care coruptii politici jinduie, vrem sa oprim cel mai nociv instrument de sugrumare a economiei romanesti: OUG 114. Prin acest act normativ, milioane de romani au ajuns sa o duca mai greu, fara sa inteleaga exact de ce.

Iata efectele acestei ordonante:


  • Preturi mai mari la utilitati (energia electrica, gazul si energia termica), cu consecinta cresterii in lant a tuturor preturilor;

  • Preturi mai mari la servicii de telefonie;

  • Taxe si impozite mai mari pentru cetateni, la nivelul plafonului maxim, fara ca la baza stabilirii impozitelor si taxelor sa fie hotarari ale Consiliilor locale sau ale Consiliilor judetene;

  • Rate mai mari pentru credite;

  • Inasprirea conditiilor de creditare, nu numai pentru cetateni, ci si pentru companii. Profitabilitatea si competitivitatea la nivel national si international a companiilor este afectata;

  • Semnalul trimis investitorilor a fost descurajant: lipsa de stabilitate si predictibilitate a mediului de afaceri din Romania;

  • A inghetat nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 pana in septembrie 2019, desi ar fi trebuit sa creasca cu 9% de la inceputul anului;

  • A afectat Pilonul 2 de pensii prin introducerea optiunii contributorilor de a-si retrage cotizatiile dupa o perioada de numai 5 ani. Evident, retragerea acestor fonduri acumulate va periclita semnificativ sansele asiguratilor de a beneficia de pensii decente peste un orizont de 20 de ani, atunci cand piata fortei de munca va fi grav dezechilibrata", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.