Primarul general, Gabriela Firea, anunta ca a delegat anumite atributii viceprimarului Aurelian Badulescu pentru a asigura desfasurarea in cele mai bune conditii a celor 17 evenimente publice care urmeaza sa aiba loc in intervalul 8 - 11 august in zone centrale din Capitala.

Precizarile au fost facute dupa ce presedintele PNL Sector 6, consilierul municipal Ciprian Ciucu, a atras atentia asupra faptului ca intre 8 si 11 august, perioada in care se desfasoara si mitingul din Piata Victoriei, primarul general isi deleaga viceprimarului Aurelian Badulescu atributiile privind ordinea publica.

"Un consilier PNL ridicol si frustrat a lansat azi acuzatia ca fug de raspundere, chiar in aceasta perioada, cand in Bucuresti sunt aprobate mai multe adunari publice. Daca ar fi venit mai des pe la Primarie sau ar fi citit legea, ar fi aflat ca daca un primar isi deleaga anumite atributii, nu inseamna ca se derobeaza de responsabilitate. Il anunt public pe acel consilier PNL incompetent si chiulangiu care a lipsit la o treime din sedintele Consiliului General si ale comisiilor de specialitate ca nu fug nici pe Marte si nici pe alta planeta. Sunt in tara, in Bucuresti si azi, si pe 10 august, lucrez, deci, si azi, si maine impreuna cu toata echipa care se ocupa de adunarile publice, pentru a asigura tot ce tine de Primariei Capitalei. Nu fug de raspundere, asa cum nu am facut-o niciodata, si, spre deosebire de detractorul meu, nu ma ocup cu raspandirea de informatii false. Ieri, spre exemplu, viceprimarul Badulescu a participat ca reprezentat al Primariei Capitalei la o sedinta, la Jandarmerie, de cateva ore. In acest timp, eu eram pe santiere, pentru a verifica stadiul lucrarilor de investitii realizate de Primaria Capitalei sau in grupuri de lucru. Spre deosebire de opozitia din CGMB care se face ca munceste, obosind de atata dat cu parerea, noi chiar muncim", a precizat Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis de Primaria Capitalei.

Potrivit PMB, legislatia de specialitate prevede ca prin delegarea de competente, primarul general isi mentine atributiile delegate, precum si raspunderea care deriva din acestea.

"Precizam ca acest aspect este mentionat explicit in toate dispozitiile de delegare de competente catre cei doi viceprimari ai Capitalei, intocmite in actualul mandat. Subliniem ca atributiile in cauza nu sunt delegate exclusiv pentru mitingul din data de 10 august, asa cum eronat s-a afirmat in spatiul public, ci pentru a asigura desfasurarea in cele mai bune conditii a tuturor evenimentelor din Capitala", a mentionat sursa citata.

PMB a aratat ca inca din anul 2016, viceprimarul Capitalei este reprezentantul primarului general in Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, fiind persoana care ia contact direct cu organizatorii manifestarilor publice, dar si cu toate institutiile cu responsabilitati in domeniul ordinii si linistii publice. Tot din anul 2016, Aurelian Badulescu are ca atributii delegate indeplinirea sarcinilor operative dispuse de primarul general si este presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica al Capitalei, care asigura reprezentarea si promovarea intereselor comunitatii in scopul asigurarii unui climat de siguranta si securitate publica, scrie Agerpres.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

"In ceea ce priveste dispozitia nr. 1289/07.08.2019, aceasta prevede delegarea catre viceprimarul Aurelian Badulescu a atributiilor privind obligatia de a intreprinde orice alte masuri legale de natura a asigura caracterul pasnic si civilizat al adunarilor publice, care va fi sprijinit in aceasta activitate de seful Politiei Locale al Capitalei. Aceasta dispozitie a fost emisa in conformitate cu articolul 15 litera d) din Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice", mai reiese din comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.