Politica 6 Iunie 2019 10:39
Senatorul liberal Florin Citu sustine este de parare ca Mihai Tudose nu mai are ce cauta in functia de premier.

"Tudose premier? Asa am vazut pe undeva acum cateva zile.

Sa vedem ce ne-a adus noua Tudose in 2017 cand era premier in guvernul Dragnea II:

- TVA defalcat - echivalentul OUG 114 dar cu un an mai devreme

- transferul contributiilor de la angajator si haosul care a urmat. Inca mai sunt tot felul de probleme si nici astazi ordonanta respectiva nu a iesit din Parlament pentru ca este neconstitutionala.

- despre banci : „Iertati-ma, dar Terente era copil pe langa voi! Chiar era baiat bun“

- este premierul care a spus ca el nu are card bancar

- despre multinationale si cum a inceput atacul impotriva capitalului strain 'Felicitari domnule ministru pentru alocutiunea de la inceput, tocmai am aflat acum ca sunt niste sucursale ale unor banci care au dat liber angajatilor pentru a putea participa la mitingul din fata, deci sunteti pe drumul cel bun. Daca bancile sunt nervoase pe chestia asta, eu va felicit. Poate o sa plateasca si ei impozite', Tudose catre ministrul Finantelor.

- tot acest premier a inceput si atacul care a dus la nationalizarea de facto a sistemului de pensii administrat privat 'Ca sa va spun in premiera, cred ca solutia spre care ne ducem este sa anuntam populatia, in functie de nivelul de salarizare, unde e mai bine sa isi puna banii. La pilonul I, la pilonul II... Toti la pilonul I... Nu desfiinteaza nimeni pilonul II, nu il asasineaza nimeni, nu il chinuie, nu il schingium, dar va fi optional. Romanul va avea un tablou in fata. Eu cu contributia mea atat obtin pe punctul de pensie, dincolo atat obtin ca randament';

- a pus Romania in cea mai jenanta situatie fata de un partener economic si strategic important atunci cand si-a dat demisia exact in momentul cand in Romania se afla premierul Japoniei. Atat de mult il interesa de imaginea Romania.

Si asta sper sa-i convinga pe toti nostalgicii guvernului Dragnea II ca Tudose nu mai are ce cauta in functia de premier: 'S-a constatat ca randamentul de la Pilonul I, care are ca reper salariul mediu, este mult mai mare decat randamentul de la Pilonul II'.", a scris Citu pe Facebook.

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.