Politica 27 Mai 2019 14:55 de Clara Vacaru
Liderul PSD se poate prezenta la orice sectie de politie pentru a fi transportat in arest ori poate fi ridicat de politisti de la domiciliul sau din Bucuresti, potrivit procedurilor judiciare.

Dupa decizia de condamnare la inchisoare cu executare, Instanta suprema va emite un mandat de executare a pedepsei, care va fi trimis la Politie, pentru a fi pus in aplicare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, luni, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Instanta suprema a mentinut in cazul lui Liviu Dragnea pedeapsa aplicata de instanta de fond. Citeste si: Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

Decizia de condamnare a fost luata de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecatori facand opinie separata, in sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv ca acel complet de la fond ar fi trebuit sa fie specializat in fapte de coruptie.

Si Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a ramas cu condamnarea de la instanta de fond, respectiv 3 ani, 7 luni si 20 de zile de inchisoare cu executare.

Pe de alta parte, Instanta suprema a admis apelurile unora dintre inculpati, reducand pedepsele aplicate acestora la fond.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.