Politica 27 Mai 2019 14:35 de Clara Vacaru
Alinata 2020 USR PLUS sustine ca sentinta pronuntata in cazul lui Liviu Dragnea ”confirma faptul ca penalii nu au ce cauta in functii publice”, iar justitia functioneaza.

"Decizia ICCJ confirma faptul ca penalii nu au ce cauta in functii publice! Hotararea definitiva de condamnare a lui Liviu Dragnea demonstreaza ca Justitia din Romania inca functioneaza, in ciuda tuturor presiunilor la care sunt supusi magistratii de doi ani si jumatate incoace. Intr-o democratie, hotii platesc pentru faptele lor, iar magistratii trebuie lasati sa-si faca treaba, lucru pe care l-au spus si romanii, la urne, duminica”, au transmis, luni, repreentantii Aliantei USR PLUS.

"Pentru a scapa de inchisoare si pentru a-si albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri si actiuni profund daunatoare statului de drept si democratiei. Am fost cu totii martori, in acesti doi ani si ceva de guvernare PSD, la grozaviile puse la cale de el si camarila sa impotriva Justitiei. Avand condamnarea precedenta, in dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum sa fie in viata publica, dar in lipsa unor reglementari clare, precum cea cuprinsa in initiativa ‵Fara penali in functii publice′, Romania a asistat neputincioasa la tot ce a facut acesta din functia de al treilea om in stat. Dar, gata, de acum incepem reconstructia normalitatii, romanii si-o doresc si au spus-o raspicat duminica", a declarat presedintele USR, Dan Barna, potrivit News.ro.

"Sa ne intoarcem intr-o lume normala. Agenda personala a domnului Dragnea nu mai e suprapusa cu agenda publica. Romania are dreptul la normalitate si acum e timpul sa ne apucam sa reparam ce au stricat PSD si ALDE si sa construim o tara asa cum ne dorim", a declarat, la randul sau, Dacian Ciolos, presedintele PLUS.

Liderii Aliantei sustin ca ”dupa preluarea puterii de catre PSD, Liviu Dragnea nu a facut altceva decat sa incerce sa tergiverseze, daca nu sa blocheze de tot, dosarul”.

A comandat Guvernului Grindeanu sa dea OUG 13, a pus-o pe Viorica Dancila sa atace la Curtea Constitutionala modul de alcatuire a completurilor de cinci judecatori de la ICCJ si, dupa ce a vazut ca o astfel de strategie este castigatoare, gratie ajutorului primit de la judecatorii numiti politic la CCR, i-a ordonat lui Florin Iordache sa atace si completurile de trei judecatori. In paralel, in Parlament, i-a pus pe parlamentarii PSD si ALDE sa masacreze legile Justitiei, sa infiinteze Sectia speciala de intimidare si santajare a magistratilor si sa modifice Codurile penale inclusiv in sensul reducerii termenelor de prescriptie.

Citeste si:
USR PLUS: „BNR a tipărit 68 de miliarde de lei, de anul trecut;...
USR PLUS: „BNR a tipărit 68...

Romania are nevoie in functii publice de oameni integri si bine pregatiti din punct de vedere profesional, de oameni care sa actioneze cu adevarat in slujba cetatenilor”, a mai transmis Alianta USR PLUS.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.