Politica 27 Mai 2019 12:29 de Clara Vacaru
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca in urma rezultatului la alegerile europarlamentare PNL si USR-PLUS pot pune bazele unei colaborari pentru o alternativa la guvernare, subliniind ca PSD a primit un vot de blam.

"Este de remarcat ca PNL a obtinut un scor istoric si ii felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost castigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale sa devina cel mai important partid politic din Romania. Salut si votul pentru alte partide, este remarcabil rezultatul obtinut de Alianta USR-PLUS care arata ca in Romania se poate construi o alternativa serioasa, credibila, la actuala majoritate falimentara si s-a vazut foarte clar ca romanii cred in asa ceva si isi doresc o astfel de alternativa. Daca adunam voturile, atunci ne dam seama ca PNL impreuna cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborari care vine ca o alternativa la actuala guvernare esuata a PSD, iar PSD a primit cea mai aspra sanctiune pentru modul dezastruos in care guverneaza si pentru atacurile permanente la adresa justitiei", a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

"PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează și pentru atacurile permanente la adresa justiției. PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut, din fericire, împiedica în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică. În acest context, m-a bucurat că și electoratul PSD a înțeles că agenda anti-justiție a liderilor PSD este greșită și că a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este și nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înțeles de toată lumea și de aceea votul la referendum mă bucură cu atât mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu. Și pentru asta PSD a primit votul de blam!

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

De astăzi, dragii mei, începe schimbarea în bine în România. Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate, dezastrul produs nu numai în domeniul justiției, dar acolo impactul s-a văzut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sănătate, din educație. Avem mult de lucru. Să ne apucăm!


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.