Politica 17 Mai 2019 10:51
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca programele gandite pentru agricultura au dat roade, aducand atat pe masa romanilor produse sanatoase, precum si o oportunitate uriasa pentru agricultori.

"Am ajuns intr-o alta zona de agricultori romani harnici. In Dolj, la Calarasi si Dabuleni. Prima oprire a fost la o instalatie de udare prin picurare, cu panouri fotovoltaice. O astfel de instalatie costa destul de putin, 5000 euro pentru 2000 mp si uda un hectar de teren, fondurile putand fi accesate prin ANIF. Este un proiect pilot pe care l-am gandit cu ministrul Petre Daea care poate fi extins la nivel national. Se adreseaza tuturor fermierilor care au terenuri agricole langa canalele de irigatii unde nu sunt sisteme secundare de irigatii. Statul asigura apa gratuit si instalatia gratuit si preia productia prin Casa de comert.

Fermierul are obligatia sa cultive terenul cu sortimentul de legume inscris in contract si sa pregateasca productia pentru livrare.

Alaturi am gasit din nou solarii facute cu fonduri de la guvern pe mai multe programe. Oamenii sunt incantati de faptul ca dorim sa extindem programele actuale si sunt tot mai multi care se gandesc sa se apuce de agricultura.

A doua oprire a fost la Statiunea de cercetare de la Dabuleni. Este singura statiune de cercetare din tara pentru cultura plantelor pe nisipuri infiintata acum 60 de ani. Cercetatorii de aici fac minuni. Pe langa refacerea soiurilor romanesti care s-au pierdut in ultimii ani, acum testeaza mai multe specii de arbusti fructiferi exotici: fistic, kiwi, banana nordului, curmalul chinezesc, maslinul.

Au deja culturi de cartof dulce, specie noua, care e aclimatizata si se gaseste intr-un mare lant de hipermarketuri. Iata deci ca renumele specialistilor romani in acest domeniu isi spune cuvantul. Toate aceste dovezi arata clar ca programele pe care le-am gandit pentru agricultura dau roade si aduc pe masa romanilor produse sanatoase dar si o oportunitate uriasa pentru agricultori. #Romania merita mai multe", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.