Consilierul presedintelui USR, Andrei Caramitru, a anuntat noua strategie pe care trebuie sa o abordeze cei care vor sa invinga PSD in urmatoarele alegeri.

Ma ingrozeste "puritanismul" multor influenceri de pe Facebook, a catorva universitari, a unor oameni de cultura si a catorva policieni aspiranti. Pentru ca ne condamna sa ramanem cu PSD-ul la putere. Un discurs elitist progresist clasic - care functioneaza poate in cafenelele studentesti din Amsterdam sau San Francisco - este cel mai mare cadou pe care il putem face lui Dragnea. Un discurs al unor oameni care se iau prea in serios (intoleranta lor fata de altii nu ii face simpatici).

Explicatia:

- Doar 15% din romani au studii superioare (10% lucreaza in privat - restul sunt pensionari sau bugetari). Cei care sunt educati, activi si lucreaza in privat aduc doar 7-8% din totalul voturilor (pentru ca voteaza mai putin decat ceilalti) - si mai sunt si impartiti in nu stiu cate tendinte ideologice
- 4-5 milioane de oameni din privat au terminat cel mult liceul, lucreaza in special in firme mici pe salariul minim de 1279 RON si - poate - niste bani in plic (ajung undeva spre 1500-1700 RON net). Vorbim de un segment electoral de vreo 6-7 milioane (inclusiv familia lor cu drept de vot).
- Avem vreo 5.5 milioane de pensionari, care au o pensie medie de 1200 RON pe luna. Cel putin 2.5 milioane traiesc cu mai putin de 1000 RON pe luna.

Un program si discurs elitist pentru cei educati din urban nu aduc decat o parte din cei 8%. Un club frumos in care membrii se simt bine intre ei, dar care nu conteaza in vreun fel in arhitectura electorala.

Majoritatea votantilor trebuie sa fie si din alte categorii

Ca sa crestem spre 30% - majoritatea votantilor nostri trebuie sa fie din celelalte categorii - la fel de respectabile. Sa ii reprezentam pe ei si mai mult chiar decat ii reprezentam pe cei “privilegiati”. Sa le vorbim lor in special. Asta este cheia. Trebuie sa fim o miscare si pentru zidari, chelneri, soferi, sudori, casieri, muncitori etc. O miscare pentru toti cei care muncesc cinstit si s-au saturat de hotie. Cu solutii practice la probleme practice, fara ideologii gaunoase si populism.

Este esential sa incepem sa comunicam mult mai bine, sa comunicam “altfel” - mai direct si mai clar, chiar mai dur - spunand adevarul. Nu doar pe intelesul si pe placul profesorilor universitari si “creativilor” care dezbat filozofie din carti la un prosecco, inainte de o noapte la Control sau in Vama Veche. Ca altfel ne trezim, dupa o seara de discutii profunde si distractie intre noi, ca iar a castigat PSD-ul alegerile", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citeste si:
Predicțiile lui Andrei Caramitru, după sosirea vaccinului anti-Covid
Predicțiile lui Andrei...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.