Uniunea Salvati Romania considera ca referendumul pe Justitie din 26 mai are o miza fundamentala pentru Romania si de aceea sustine in mod categoric aceasta consultare populara. Tot o miza fundamentala o au si alegerile europarlamentare, prilej ca romanii sa spuna daca vor ca tara lor sa ramana o tara europeana.

"«Presedintele ne-a spus ca intrebarile pentru referendum sunt foarte apropiate de temele din scrisoarea adresata Parlamentului. Romania are nevoie de o modificare a Constitutiei, lucru prevazut si de programul electoral al Aliantei USR-PLUS, pentru ca pe actuala forma constitutionala vedem ca avem o institutie prezidentiala golita de atributii si atunci miza modificarii Constitutiei este una foarte actuala pentru Romania. Pe 26 mai votam daca ramanem o tara europeana sau decidem sa fim o tara de margine de Europa, unde se schimba caii intre Rusia si Uniunea Europeana», a declarat Dan Barna, presedintele USR, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni.

Pe parcursul discutiilor, presedintele Klaus Iohannis a precizat ca apreciaza initiativa #Fara penali si a felicitat USR pentru efortul depus, efort incununat cu succesul de marti de la Curtea Constitutionala.

Delegatia USR i-a transmis presedintelui convingerea ca este nevoie de un mecanism de tip MCV la nivel european, idee prinsa, de altfel, in oferta electorala pentru europarlamentare a Aliantei 2020 USR-PLUS.

USR a salutat inca din primul moment anuntul presedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema Justitiei, in conditiile in care un milion de romani au semnat pentru #Fara penali.

Toate modificarile realizate in ultimii doi ani, prin ordonante de urgenta emise in secret, la ceas de seara, ori prin legi adoptate pe repede-inainte, fara o dezbatere reala si fara a tine cont de opiniile asociatiilor reprezentative de magistrati, au avut ca scop destructurarea sistemului de Justitie si blocarea luptei anticoruptie. Totul doar pentru ca politicieni cu probleme penale din coalitia PSD-ALDE sa scape de raspunderea penala, iar cei deja condamnati sa-si vada dosarele albite. Toate acestea pot si trebuie sa inceteze pe 26 mai!", se arata intr-un comunicat USR.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.