Senatorul PNL Alina Gorghiu solicita Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sa suspende acordarea subventiilor de la bugetul de stat acordate PSD, avand in vedere acuzatiile care exista la adresa trezorierului Mircea Draghici.

"Solicit AEP sa isi faca datoria si sa suspende acordarea subventiilor catre PSD, prin aplicarea art. 24 alin. (1) raportat la art. 25 alin. (1) si (2) din Legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

AEP ignora una dintre atributiile sale expres prevazute de Regulamentul de organizare si functionare!

Art. 3 lit. a) din regulament prevede ca una din atributiile AEP este aceea de a controla respectarea legislatiei in materie electorala si de a APLICA SANCTIUNI atunci cand este cazul.


  • Avand in vedere ca exista, conform comunicatului de presa al DNA din data de 02.04.2019, suspiciunea rezonabila ca domnul Mircea Draghici nu a respectat dispozitiile art. 25 alin. (2) raportat la alin. (1) din Legea nr. 334/2006, unde se prevede clar ce destinatii pot avea veniturile care provin din subventii de la bugetul de stat, E OBLIGATORIU ca AEP sa actioneze in consecinta.

  • Astfel, demersul legal consta in suspendarea acordarii subventiei PSD, in conformitate cu art. 24 alin. (1) din Legea nr. 334/2006.

Acest articol prevede ca acordarea subventiei de la bugetul de stat poate fi suspendata temporar, prin decizie a Autoritatii Electorale Permanente, pentru incalcarea art. 25 alin. (1) si (2).

Gorghiu: Potrivit datelor publice, AEP acorda PSD peste 7,5 milioane de lei lunar!

Aceste sume de bani pe care le primeste PSD reprezinta un avantaj incredibil in campaniile electorale care urmeaza. Mai ales in conditiile in care au adoptat O.U.G. nr. 6/2019 prin care au prevazut ca subventiile de la stat pot fi cheltuite si in campania electorala.


  • Este indubitabil ca lipsa de reactie din partea AEP are legatura cu numirea recenta a presedintelui acesteia, ce a fost propus si sustinut de PSD.

Nu poate fi uitat ca prima sa decizie majora dupa numirea in functia de presedinte a fost sa suspende toate controalele efectuate de AEP cu privire la modul in care partidele politice au cheltuit banii proveniti din subventii.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Datoria la Termoenergetica va fi achitată integral...
Nicușor Dan: „Datoria la...


  • Ii solicitam presedintelui AEP sa procedeze, conform dispozitiilor legale incidente mentionate mai sus, la suspendarea subventiei acordate PSD pana la clarificarea situatiei", a scris Gorghiu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.