Eurodeputatul Cristian Preda anunta ca nu va mai fi nicio runda de negocieri intre Parlamentul European si Consiliu pentru procurorul sef european, dupa ce ultima runda, care trebuia sa aiba loc in 10 aprilie, a fost anulata. Potrivit lui Cristian Preda, singura cale de deblocare a situatiei e retragerea candidatului francez.

"Negocierea dintre PE si Consiliu referitoare la EPPO s-a blocat. Nu va mai fi vreo runda de discutii.
Cea programata saptamana viitoare a fost anulata. Guvernul Dancila a folosit presedintia rotativa ca sa discrediteze Consiliul.

Singura cale de deblocare a situatiei e retragerea dlui Bohnert.
Acesta nu poate deveni procuror-sef calcand-o in picioare pe L.C. Kovesi si facand astfel jocul unui guvern corupt cum e cel de la Bucuresti
", a scris Cristian Preda pe Facebook.

Cristian Preda se intreaba daca francezul nu are remuscari vazand situatia Laurei Codruta Kovesi

"Ma intreaba cineva ce vina are procurorul Bohnert in blocarea negocierilor PE- Consiliu.
Nu e vorba despre vina. Dar cum poate sta el spectator la persecutarea politica a contracandidatei sale, care a castigat concursul pentru postul de procuror-sef european?

Nu are remuscari vazand ca LCK e ciopartita de un guvern corupt? Cum poate patrona reformatorul si pro-europeanul Macron asa ceva?

L’honneur de M. Bohnert pourrait ranimer la grandeur de la France et sauver le sens de la lutte anti-corruption en Europe", a mai spus Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.