Candidatul PPE la sefia Comisiei Europene, Manfred Weber, reactioneaza dupa ce fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost plasata sub control judiciar.

"Sunt foarte ingrijorat de relatarile media asupra procedurilor deschise contra Laurei Kovesi. Acest fapt este total inacceptabil in Europa si fara precedent pentru o tara care detine presedintia Consiliului UE.

Fac apel la ceilalti membri ai Consiliului sa ia pozitie si catre Comisia Europeana sa garanteze ca procedura de selectie este corecta si independenta. Astept o reactie puternica de la vicepresedintele Frans Timmermans.

Citeste si: Manfred Weber: Cazul Kovesi e un semn ca in Romania sunt probleme

Doamna Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru a deveni procuror-sef european si are intreg suportul grupului PPE. Si daca procedurile legale contra doamnei Kovesi nu sunt retrase, vom cere o dezbatere in plenara urmatoare a PE.

De asemenea, solicitam grupurilor S&D si ALDE sa ia pozitie contra partidelor-surori din Guvernul Romaniei. Dar aceasta nu este despre partidele politice, ci despre justitia motivata politic si despre esecul luptei contra coruptiei intr-un stat membru", a spus Weber pentru ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.