Social 27 Martie 2019 13:07
Candidatul PPE la sefia Comisiei Europene, Manfred Weber, critica refuzul Guvernului de a o sustine pe fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, in cursa pentru sefia Parchetului European.

"Cazul Kovesi este un semn ca in Romania sunt probleme. In mod normal, intr-o tara precum Romania, Guvernul ar trebui sa fie mandru ca primul procuror european sa fie o personalitate din Romania, cu credibilitate, cu atuuri puternice, care a convins o comisie precum LIBE sa o sustina. Eu cred ca este o onoare pentru Romania sa aiba pe cineva care sa atraga sustinerea larga a politicienilor europeni. M-as fi asteptat ca Guvernul sa o sustina.

Pozitia Parlamentului este clara: o sustinem, majoritatea in favoarea ei a fost evidenta, iar acum asteptam rezultatul negocierilor. Si ceilalti candidati erau foarte calificati, ceea ce face cu atat mai surprinzatoare retinerea guvernului roman in a o sustine.

Cu atat mai mult, romanii ar trebui sa se bucure si sa inteleaga cat de mare a fost sprijinul pentru candidatura lui Kovesi, daca si germanii au votat pentru ea. A fost dovada ca a avut o prezentare foarte buna, foarte convingatoare si a lasat impresia ca e o oportunitate foarte buna ca primul procuror european sa vina din Romania", a spus Manfred Weber pentru ziare.com, citat de stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.