Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a votat, miercuri, trimiterea listelor de semnaturi si initiativa cetateneasca "Fara penali in functii publice" la Curtea Constitutionala.

Propunerea a fost sustinuta in Biroul Permanent de deputatii PSD Florin Iordache si Catalin Radulescu. Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nu a participat nici la sedinta BP, nici la sedinta plenului, delegandu-si atributiile vicepresedintelui Iordache.

Daca trimiterea la CCR era obligatorie, conform legii, sesizarea organelor de cercetare penala este cu totul neobisnuita, ea fiind sustinuta prin vot de PSD, ALDE, UDMR si de reprezentantul minoritatilor.

"USR reclama ca este o incercare de decredibilizare a initiativei Fara Penali in Functii Publice, care a strans peste 1.000.000 de semnaturi. Voluntarii au muncit mult pentru a verifica toate listele inainte de intocmirea dosarelor si o parte dintre semnaturi au fost eliminate. Toate semnaturile care se afla acum in Parlament sunt verificate si valide.

Multi primari PSD au refuzat sa le autentifice din motive stupide, precum lipsa celui de-al doilea prenume sau lipsa etajului din adresa. Anularea unor semnaturi perfect valide pentru ca din adresa lipsea etajul sau semnatarul a omis sa-si scrie al doilea prenume - cele mai frecvente motive invocate - este deopotriva imorala si abuziva. Mai grav, unii primari au incercat sa intimideze oamenii sa isi retraga semnaturi si le-am facut plangeri", se arata intr-un comunicat de presa transmis Ziare.com de catre USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.