Premierul a prezentat prioritatile Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European, care are loc la Bruxelles.

"As vrea sa fac o ultima precizare, pentru ca mai multi dintre dvs. au facut referire la statul de drept, la Justitie si la drepturile omului. Vreau sa va asigur ca in Romania statul de drept este respectat, vreau sa va asigur ca drepturile omului in Romania trebuie respectate si, in acelasi timp, sunt mahnita sa constat ca inca exista dezinformare. Guvernul Romaniei nu a avut niciun fel de interferenta in Justitie. Deci, cred ca puteti adresa aceste intrebari si am sa va dau raspunsurile corecte si cred ca una din problemele pe care nu le-ati ridicat, dar pe care trebuie sa le avem in vedere este cea referitoare de dezinformare si la stirile false, pentru ca acestea pot de multe ori sa induca perceptii gresite despre un anumit stat sau un anumit guvern, asa cum este acum referitor la Guvernul Romaniei", a spus Dancila, citata de Agerpres.

Dancila: Romania are o convingere ferma proeuropeana

"Am pornit pe acest drum condusi de o convingere ferma proeuropeana, care ne ghideaza in avansarea agendei europene. De altfel, cetatenii romani se numara printre cetatenii cu cea mai mare incredere in institutiile europene si chiar si astazi aspiratiile si sprijinul lor pentru UE au ramas solide si pozitive, fapt confirmat de sondajele de opinie", a afirmat prim-ministrul.

Ea a subliniat rolul Comitetului Economic si Social European de a actiona ca intermediar intre factorii de decizie si cetateni.

"Imi doresc sa dezvoltam o cooperare stransa, pentru a ne asigura ca solutiile si deciziile ce vor fi luate pe durata Presedintiei romane la Consiliul UE sunt cat mai aproape de cetateni si realitatile societatilor noastre", a adaugat Dancila.

Premierul roman a evidentiat ca urmatoarele sase luni reprezinta o perioada determinanta, in care trebuie demonstrat ca masurile luate la nivel european aduc beneficii concrete pentru cetateni.

"Este nevoie sa ascultam vocea cetatenilor cu privire la directia pe care UE va trebui sa o urmeze"
, a mai spus Dancila.

Citeste si:
Premierul Olandei: Romania va fi pregatita de admiterea in spatiul...
Premierul Olandei: Romania va...

Dancila: Europa este divizata, avem dublu standard

"O criza profunda de incredere la nivel european, a criza a dublului standard si o divizare a Europei, intr-adevar, aceasta este situatia actuala si trebuie sa pornim de la situatia reala pentru a gasi solutiile care sa duca la o ameliorare a acestei situatii. Intr-adevar, Europa este divizata, intr-adevar avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europa unita si in care toate statele membre sa fie tratate in mod egal, iar acest lucru nu depinde decat de noi, de modul in care ne vom raporta la provocarile existente, de modul in care vom da raspunsul asteptat de cetateni. Daca vom continua divizand si mai mult Europa, atunci nu ne putem mira ca urmatoarea configurare a Parlamentului European va fi una care sa nu permita luarea unor decizii corecte pentru cetatenii europeni", a spus Dancila, raspunzand la intrebarile ce i-au fost adresate.
Citeste si:
Marcel Ciolacu: Trebuie să luptăm cu dezinformarea
Marcel Ciolacu: Trebuie să...

Totodata, premierul a afirmat ca este nevoie de cooperare intre toate institutiile europene, intre toate fortele care pot sa conduca "aceasta constructie europeana intr-o directie buna", astfel incat Uniunea Europeana sa fie mult mai coeziva, unita si puternica.

"De aceea am si venit astazi aici si am venit cu credinta ca viitorul UE trebuie sa poarte amprenta noastra, a tuturor, ca atunci cand creionam viitorul UE nu va fi numai viitorul pe care il va creiona Presedintia rotativa a Romaniei, va fi viitorul pe care il vom creiona toti si nu va fi un succes al Presedintiei noastre, ci va fi un succes al nostru, al tuturor si sper ca dvs., membrii Comitetului Economic si Social European, sa va regasiti atat in politicile, in dosarele care se vor finaliza pe timpul Presedintiei noastre, dar ceea ce dvs. propuneti sa se regaseasca si in viitoarele politici europene", a mentionat ea.

Citeste si:
Viorica Dăncilă a plecat din PSD după 26 de ani și s-a înscris...
Viorica Dăncilă a plecat din...

Premierul a prezentat prioritatile Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European, care are loc la Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.