Presedintele PNL, Ludovic Orban, critica prestatia din Parlamentul European a ministrilor de Interne si Justitiei, Carmen Dan, respectiv Tudorel Toader, afirmand ca declaratiile acestora au facut de ras Romania.

"Tudorel Toader si Carmen Dan au facut de ras Romania in Parlamentul European, avand o prestatie in bascalie. (...) Audierea celor doi ministri a aratat imensa problema de credibilitate pe care o are actualul Guvern la nivelul Uniunii Europene", spune Orban intr-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

El arata ca Tudorel Toader a refuzat sa-si ia angajamentul de a nu initia alte modificari asupra legislatiei din domeniul Justitiei si din domeniul penal fara a avea in prealabil avizul Comisiei de la Venetia, dupa ce i s-a solicitat in mod expres acest lucru. De asemenea, Orban precizeaza ca ministrul Justitiei nu a explicat in niciun fel pozitia sa asupra Raportului MCV, preferand in schimb sa "minta" asupra implementarii recomandarilor Comisiei de la Venetia in legislatia romaneasca.

"Prestatia de astazi a ministrului Justitiei va produce grave prejudicii Romaniei la nivelul Uniunii Europene, care vor fi cu atat mai mari in conditiile detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE", afirma presedintele PNL.

Orban critica si declaratiile ministrului de Interne referitoare la aderarea la spatiul Schengen

"Carmen Dan a anuntat, in mod halucinant, ca Romania refuza sa faca urmatorii pasi pentru aderarea la Spatiul Schengen, respectiv de a cere evaluarea privind corectitudinea aplicarii aquis-ului comunitar. Practic, Guvernul Romaniei anunta de la sine putere blocarea procesului de aderare la Schengen, 'in acest moment sau pe viitor'. Pentru ca impostura si ipocrizia sa fie deplina, ministrul de Interne a sustinut ca Romania isi propune ridicarea MCV, in vreme ce ministrul Justitiei nu a suflat o vorba, aceasta in conditiile in care Guvernul si majoritatea PSD-ALDE nu doar ca nu au respectat niciuna dintre recomandarile ultimului Raport MCV, dar au actionat vadit exact impotriva acestora!", subliniaza liderul liberalilor.

El arata ca "singura cale pe care Romania trebuie sa o urmeze pentru a fi respectata in Uniunea Europeana, pentru a putea ridica Mecanismul de Cooperare si Verificare si pentru a adera la Spatiul Schengen este aceea ca acesti politruci care sunt trimisi sa reprezinte tara la Bruxelles sa inteleaga ca nu pot minti oficialii europeni si trebuie sa respecte intocmai si in totalitate recomandarile Comisiei de la Venetia, ale Comisiei Europene prin Raportul MCV si ale Parlamentului European din Rezolutia adoptata in noiembrie 2018".

"In caz contrar, Romania va deveni tot mai marginalizata in Uniunea Europeana si va fi privata de sansa de a fructifica beneficiile apartenentei la UE, cu riscul de a-i fi blocate sau reduse fonduri necesare dezvoltarii si echilibrarii bunastarii la nivelul celorlalte statelor membre", conchide Ludovic Orban.

Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.