11 Ianuarie 2019 , 15:09 in Politica
Procurorul general Augustin Lazar sustine, dupa aparitia inregistrarii de la DNA Oradea, ca procurorii trebuie sa-si desfasoare activitatea cu respectarea stricta a legii, a drepturilor si libertatilor cetatenilor, subliniind ca a fost dispus un control in acest caz.

Precizarile vin in contextul ''interesului manifestat de mai multi jurnalisti privind punctul de vedere al procurorului general referitor la activitatea procurorilor din unele unitati teritoriale ale DNA''.

''Conducerea Ministerului Public se delimiteaza de activitatile ce nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau incalcari ale Codului deontologic al magistratilor. Activitatea tuturor procurorilor trebuie desfasurata cu respectarea stricta a legii, a drepturilor si libertatilor cetatenilor, cu impartialitate si independenta. In urma aparitiei in presa a inregistrarilor unor discutii s-a dispus efectuarea unui control al cauzelor despre care se face vorbire in inregistrare, concluziile acestui control urmand a fi implementate cu impartialitate si fara intarziere", se arata intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Public, potrivit Agerpres.

Recent, avocatul Razvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatura 'Doseanu si Asociatii' o inregistrare audio a unei sedinte care ar fi avut loc la DNA Oradea in ianuarie 2018, in care se discuta despre actiuni de intimidare a judecatorilor.

Inregistrarea a fost primita anonim

"Inregistrare exploziva de la o sedinta DNA Oradea, din ianuarie 2018, primita anonim. Posibil sa fie autentica, posibil sa nu fie autentica, desi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanti. Participanti posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Cristian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. Cer public DNA Oradea sa dezminta autenticitatea inregistrarii. Daca e reala, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea si cele nefavorabile, despre actiuni de intimidare a judecatorilor prin trimiterea a doi judecatori in judecata. Nume importante ce apar in discutie: judecatori Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor la un moment dat), Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes (Tribunalul Satu Mare). Daca inregistrarea e autentica, ar trebui sa urmeze arestari la DNA Oradea. Daca nu e autentica, trebuie sa vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternica din inregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul inregistrarii si care e scopul acesteia ramane de stabilit", se arata in mesajul publicat de casa de avocatura.



Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Lazar, despre inregistrarea de la DNA Oradea: Activitatea tuturor procurorilor trebuie desfasurata cu respectarea stricta a legii.


Ultima ora din Politica pe 9AM