Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat joi, la postul de televiziune Realitatea TV, ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind vacantarea celor doua posturi de ministru - cel al Transporturilor si cel al Dezvoltarii Regionale, insa nu a facut un anunt cu privire la propunerile avansate de Guvern pentru noii ministri.

"Domnul Klaus Werner Iohannis a semnat azi doua decrete privind vacantarea sau vacanta unei functii de membru al Guvernului prin demisiile celor doi ministri, adica domnul Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministrul Dezvoltarii Regionale, si Lucian Sova, ministrul Transporturilor. In acelasi timp, domnul Klaus Werner Iohannis a refuzat sa faca un anunt cu privire la propunerea avansata de Guvern, adica pentru cele doua functii, respectiv Lia Olguta Vasilescu la Dezvoltare si Mircea Draghici la Transporturi", a spus Codrin Stefanescu.

Acesta a explicat ca, prin faptul ca cei doi noi ministri nu au fost numiti, situatia se complica in contextul preluarii, de catre Romania, a conducerii Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

"Va mai spun un lucru ca sa inteleaga toata lumea. (...) Fiecare ministru din Guvernul Romaniei va prezida in perioada imediat urmatoare un mic consiliu de ministri din cadrul Uniunii Europene, pe specificul fiecarui minister. Adica la Transporturi si la Dezvoltare o sa avem... niciun fel de consiliu de ministri din Europa pentru ca nu avem ministri",
a mai spus secretarul general al social-democratilor.

Codrin Stefanescu a amintit ca reprezentantii celorlalte state membre asteapta ca in cadrul acestor reuniuni sa se discute planuri strategice de cooperare si dezvoltare, iar in conditiile date, nu exista parteneri de dialog, scrie Agerpres.

Stefanescu: Nu avem ce sa discutam cu partenerii nostri din Europa pentru ca nu avem ministri

"Noi nu avem ce sa discutam cu partenerii nostri din Europa pentru ca nu avem ministri. De ce nu avem ministri, pentru ca nu vrea domnul Klaus Werner Iohannis sa semneze, conform Constitutiei si conform legii, o nominalizare facuta de prim-ministru si de Guvernul Romaniei. Ignorand faptul ca avem doua zone total neacoperite, iar cei din Europa nu vor intelege lucrul asta... O sa spuna 'dom'le, pana acum ati avut, asa cum erau, interimari, n-aveau drept de semnatura, ca tot ce semnau era nul de drept, dar acum nu mai aveti deloc la Transporturi si la Dezvoltare. Pai, noi cum ne intelegem...?'', a spus Stefanescu.
Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Secretarul general al PSD este de parere ca prin gestul sau, presedintele Iohannis blocheaza nu doar Guvernul, ci intreaga tara.

"Cam in aceasta situatie ne-a lansat domnul presedinte KWI, cu buna stiinta. Adica ceea ce face el acum nu mai este de a bloca Guvernul Romaniei, el blocheaza acum o natiune intreaga", sustine Stefanescu.

El a mai precizat ca ideea suspendarii presedintelui Iohannis este discutata atat in partid, cat si in coalitie, insa pana la eventuala sa initiere, lucrurile trebuie analizate foarte atent.

"O sa luam o decizie foarte curand, tinand cont de niste lucruri. Trebuie sa ne gandim putin si la risc in momentul de fata, cand avem Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Ce se intampla in caz de suspendare... trebuie sa luam in calcul niste lucruri pentru toata Romania, nu numai pentru interesul nostru si al Guvernului. Adica, in mod clar, Iohannis joaca acum pentru suspendare, face orice este posibil, incalca orice lege, incalca Constitutia, deciziile Curtii Constitutionale si se cere pur si simplu sa fie suspendat. (...) Noi vom trage niste concluzii in cateva zile si o sa luam o decizie in sensul asta, ca nu putem duce la infinit. Dar trebuie sa analizam si sa fim foarte, foarte cumpatati, pentru ca este interesul tuturor aici"
, a adaugat Stefanescu.

Citeste si:
Audierile miniștrilor din Guvernul Ciolacu, în comisiile...
Audierile miniștrilor din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.