Primarul Iasiului, Mihai Chirica, se arata interesat de o asociere cu Alianta Vestului.

"Am trimis o scrisoare din 2 noiembrie. Dorinta mea era de a face o asociere transcarpatica, i-am zis, si transpartidica, pentru ca in momentul de fata se simte necesitatea unei contraponderi la divizarea unei societati care se simte peste tot, din toate punctele de vedere. De ce la Cluj? Dorinta e de a lega doua provincii istorice, oarecum, cele care au dus curentul unionist de acum 100 de ani dinspre partea de est a Romaniei, trecand Carpatii spre Ardeal. (...)

Speranta moare ultima. De ce nu? Putem deveni o voce mult mai usor de auzit mai ales la Bruxelles decat la Bucuresti, pentru ca se pare ca acolo sunt toate timpanele infundate, motiv pentru care speranta mea este ca mai multe voci, indiferent de culoarea politica - nu vreau sa accentuez ca exista un curent oarecum nuantat spre PNL, nu e asta mesajul meu - dar cred ca-si pot gasi locul intr-o alianta de o parte si de cealalta a Carpatilor toti primarii care au de slujit interesul cetatenilor pe care-i reprezinta in mom de fata", a mentionat Chirica la Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.