Anuntul PSD privind adoptarea unei ordonante de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala reprezinta cel mai probabil o miza a liderului partidului, Liviu Dragnea, de a face o alianta cu toti cei care sunt vinovati de incalcarea legii, considera presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac.

"Nu e nicio abatere de la linia Dragnea ca sa-i salveze pe toti. (n.r. - adoptarea ordonantei pe Coduri). Probabil asta este singura lui miza - sa faca o alianta cu toti cei care sunt vinovati de incalcarea legii. Deci, nu ne mai mira nimic, este posibil oricand sa se adopte si ordonanta privind gratierea, este posibil oricand prin ordonanta, desi nu dreptul, sa modifice Codurile penale. La ora actuala, orice este posibil, si-au pierdut orice simt si ratiune in actiunea politica pe care o desfasoara", a declarat Tomac la Parlament, potrivit Agerpres.

In opinia acestuia, depunerea unei motiuni de cenzura este necesara, desi momentul mai potrivit ar fi fost cand "era o situatie mai tensionata intre Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu".

"Dar motiunea trebuie depusa si sunt suficient de multe argumente. Si m-as bucura sa fie depusa de toata Opozitia unita, pentru ca la aceasta ora, institutiile Parlamentului si Guvernului sunt confiscate de un singur om, care are un singur obiectiv - cum sa se salveze", a adaugat liderul PMP.

In context, el spune despre UDMR ca este "mult mai flexibila decat altadata, ceea ce este un lucru bun", Tomac a adaugat ca nu a purtat personal discutii cu colegii de la UDMR, dar, din cele discutate de deputatii PMP, UDMR este mai flexibila. M-a bucurat abordarea domnului Hunor cu privire la acest subiect. Eu, care sunt un critic al UDMR, daca spun asta... (...) PSD-istii, cand sunt in criza, promit orice, si stelele de pe cer", a spus deputatul PMP.

El a dorit sa dezminta informatiile aparute in presa, conform carora exista senatori de la PMP care adera la grupul independent infiintat de Adrian Tutuianu.

"Niciun senator, membru al PMP, nu a parasit PMP, asa cum am vazut mai multe informatii cu privire la crearea acelui grup al independentilor din Senat numit 'Unirea'. Nici presedintele Basescu, nici ceilalti senatori nu parasesc Partidul Miscarea Populara. (...) Noi avem linia noastra politica. PMP are un electorat propriu, bine definit si ne vom pregati de europarlamentare", a precizat liderul PMP.

Citeste si:
Eugen Tomac: „România nu are nicio șansă să intre în Schengen în 2023”
Eugen Tomac: „România nu are...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.