La un an de la lansarea Platformei Romania 100, fostul premier Dacian Ciolos sustine acest proiect a reusit sa adune oameni motivati si capabili sa realizeze tot ce isi propun.

"Exact acum un an, lansam o provocare catre toti oamenii care s-au inscris in Platforma Romania 100 fara sa stiu daca indemnul meu va avea sau nu vreun ecou. Era un pariu riscant. Sunt romanii in stare sa se adune in comunitati mici, locale, pentru a ajuta alti semeni? Sau ne mobilizam doar atunci cand ne ajunge cutitul la os si trebuie sa protestam fata de cei care ne conduc spre o prapastie? Suntem doar reactivi sau putem construi, pozitiv, prin fire trainice, legaturi cu semenii din comunitatile in care traim?

'Nu exista scurtaturi pentru a schimba in bine, cu adevarat, Romania. Dincolo de cele 15 comunitati tematice care lucreaza la idei si solutii pentru o viziune de dezvoltare a Romaniei, am lansat si ideea de implicare de jos in sus, prin intermediul comunitatilor locale'.

Asta spuneam acum un an.

Astazi, putem spune ca suntem in stare sa facem orice ne propunem, pentru ca am adunat in cateva luni oameni motivati si, odata cu ei, multe fapte bune care-i pot inspira si pe altii si care pot fi replicate inzecit in toate colturile Romaniei. Faptele bune trebuie inmultite, iar azi vi le prezentam pe cele facute in 2018 cu bucuria ca nu am stat pe loc.

fapte.ro100.ro este oglinda primelor 150 de proiecte facute timp de un an de peste 2.500 de voluntari ai Platformei Romania 100 din cele peste de 110 comunitati locale.

Faptele voluntarilor din Platforma Romania 100 sunt diverse si vorbesc de la sine despre preocuparile si nevoile romanilor, dincolo de batalii politice si declaratii politicianiste fara substanta si finalitate. Voluntarii si-au dedicat timpul liber pentru a organiza donari de sange in situatii urgente, au ajutat in afara programului de scoala copiii care au pornit in viata cu sansa a doua sa foloseasca noile tehnologii, au fost sprijin pentru alti semeni ajunsi in situatii-limita dupa intemperii naturale, au organizat targuri de locuri de munca si multe alte proiecte mai mici sau mai mari pentru comunitate.

Acest civism in folosul comunitatilor, prin implicarea oamenilor din comunitati, construieste caractere de oameni carora le pasa, care fac ceea ce spun si care vor schimba Romania in bine pentru ca nu mai asteapta de la altii sa o faca.

Citeste si:
Mihai Trăistariu a ajuns la capătul puterilor . Vrea să își...
Mihai Trăistariu a ajuns la...

Ii felicit pe toti voluntarii din RO100 pentru darul lor catre comunitatile din care provin si sper ca exemplul lor sa fie replicat peste tot acolo unde este nevoie. Aceste fapte sunt inspiratie pentru mine si sper ca vor fi si pentru altii, care nu doar asteapta ajutor de la Guvern sau alesi, ci pun mana si construiesc prin implicare la firul ierbii", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.