Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat Instantei supreme suspendarea procedurii de tragere la sorti a noilor judecatori din completurile de cinci magistrati.

Reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declarat, pentru Agerpres, ca solicitarea a fost depusa vineri dimineata. Acestia au precizat ca Dragnea solicita ca tragerea la sorti sa fie realizata in conformitate cu decizia CCR de miercuri.

De asemenea, Dragnea a solicitat anularea hotararii Colegiului de conducere de la Instanta suprema, prin care s-a decis tragerea la sorti a completurilor de cinci.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat prin tragere la sorti, vineri, in sedinta publica, membrii completurilor de cinci judecatori pentru anul 2018, dupa decizia Curtii Constitutionale.

In urma tragerii la sorti, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie.

Acest complet are pe rol, printre altele, dosarul DGASPC Teleorman, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

"Sper sa se sfarseasca epopeea completurilor de cinci, desi, sincera sa fiu, am dubii in legatura cu acest aspect", a declarat Cristian Tarcea, dupa tragerea la sorti.

Pana la decizia CCR de miercuri, doar patru judecatori erau trasi la sorti

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dancila si a decis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema constituirii completurilor de 5 judecatori.

CCR a dispus ca Instanta suprema trebuie sa ia de indata masurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, in sensul desemnarii prin tragere la sorti a tuturor membrilor acestor completuri.

Pana la decizia CCR, erau trasi la sorti doar patru judecatori din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, dupa caz, presedintele sau vicepresedintele Instantei supreme, respectiv seful Sectiei civile sau penale.

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.