Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat prin tragere la sorti, vineri, in sedinta publica, membrii completurilor de cinci judecatori pentru anul 2018, dupa decizia Curtii Constitutionale.

Tragerea la sorti a fost realizata de presedintele Instantei supreme, Cristina Tarcea, in prezenta celor doi vicepresedinti, informeaza Agerpres.

In urma tragerii la sorti, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie. Supleanti la acest complet au fost desemnati: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera si Sandel Macavei.

Acest complet are pe rol dosarele in care sunt judecati Liviu Dragnea, Toni Grebla, Victor Ponta, Sebastian Ghita.

Completul 2 penal va fi compus din: Lavinia Lefterache, Ionut Matei, Gheorghe Aurel Ilie, Stefan Pistol si Ioana Bogdan. Supleanti sunt: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Serban, Ilie Iulian Dragomir.

Completul 2 penal are pe rol dosarele in care sunt judecati, printre altii, Calin Popescu-Tariceanu, Sebastian Ghita si Iulian Badescu, dar si Cristian David.

De asemenea au fost desemnati membrii a doua complete in materie civila

Completul 1 civil este format din: Adina Georgeta Nicolae, Elena Carmen Popoiag, Minodora Condoiu, Iuliana Maireanu, Gheza Attila Farmarhy, iar Completul 2 civil din Alina Macavei, Florentina Dumineca, Ileana Dolache, Cezar Hancu si Claudia Visoiu.

"Sper sa se sfarseasca epopeea completelor de cinci, desi, sincera sa fiu, am dubii in legatura cu acest aspect", a declarat Cristina Tarcea, dupa tragerea la sorti.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dancila si a decis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema constituirii completurilor de 5 judecatori.

CCR a dispus ca Instanta suprema trebuie sa ia de indata masurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, in sensul desemnarii prin tragere la sorti a tuturor membrilor acestor completuri.

Pana la decizia CCR, erau trasi la sorti doar patru judecatori din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, dupa caz, presedintele sau vicepresedintele Instantei supreme, respectiv seful Sectiei civile sau penale.

Citeste si:
Claudiu Năsui (USR): Guvernul vrea să cumpere tăcerea judecătorilor...
Claudiu Năsui (USR): Guvernul...

La inceputul lunii septembrie, Colegiul de Conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis sa nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 in legatura cu alegerea completurilor de cinci judecatori.

Sefa Instantei supreme, Cristina Tarcea, declara pe 25 septembrie ca legea care modifica Legea 304/2004 nu are dispozitii tranzitorii, care sa impuna, pentru anul 2018, tragerea la sorti a completurilor de cinci judecatori, ea urmand sa fie aplicata din ianuarie 2019.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.