Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia, joi, asupra faptului că la ultima rectificare bugetară a existat „o creştere spectaculoasă" a cheltuielilor de personal la Ministerul Justiţiei. El a susținut că astfel Guvernul ar vrea „să cumpere tăcerea judecătorilor” în ceea ce privește Legile Justiției. 

Guvernul vrea să cumpere tăcerea judecătorilor cu banii contribuabililor

„Guvernul vrea să cumpere tăcerea judecătorilor cu banii contribuabililor. Nu de alta, dar vor să-şi treacă în linişte noul pachet de legi prin care preiau controlul asupra sistemului de justiţie şi au nevoie de linişte. Aşa că vor da 1 miliard de lei din banii dumneavoastră direct pentru asta. (...)

M-am mirat când am văzut că în ultima rectificare bugetară o creştere spectaculoasă a cheltuielilor de personal la Ministerul justiţiei. Practic jumătate din creşterea cheltuielilor cu salarizarea din tot statul român se află la Ministerul justiţiei. O sumă colosală de împărţit între foarte puţini", a scris fostul ministru al Economiei, pe Facebook.

Claudiu Năsui a completat că acești bani au fost câștigați de judecători în instanță și până acum erau „dați cu țârâita”. „Puţin câte puţin în fiecare an. Pentru că chiar nu erau o prioritate pentru bugetul de stat. (...) Care e prioritatea deodată? De ce banii care veneau puţin câte puţin, subit se dau toţi deodată? Pentru că, ce să vezi, săptămâna asta, acelaşi Guvern a dat un nou pachet ruşinos de legi ale Justiţiei prin care Justiţia devine şi mai controlată politic", a mai susţinut deputatul USR.

În opinia sa, noile legi ale Justiției ar îndepărta România de zona Schengen și de Europa, în general. „Dragi judecători din România. PSD-PNL şi-ar dori ca România să fie precum Belarus. Nu vă lăsaţi cumpăraţi de ei. Banii aceştia, aşa cum vin, aşa şi pleacă. Iar după ce îi veţi cheltui tot în România veţi trăi. Poate şi copiii dumneavoastră. Nu merită să rămâneţi tăcuţi în faţa mizeriilor care se petrec şi de care vom suferi pe termen lung. Nu vă lăsaţi cumpăraţi pentru o pungă de arginţi. Miza independenţei Justiţiei este mult mai mare", a mai scris Năsui.

Miercuri, cabinetul Ciucă a adoptat propunerile de proiecte de legi ale Ministerului Justiției privind statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară și Consiliul Superior al Magistraturii. Conform lui Predoiu, cele trei proiecte de legi sunt „garantul” independenței procurorilor și judecătorilor.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.