Senatorul social-democrat Niculae Badalau a declarat, marti, referitor la excluderea din PSD a lui Adrian Tutuianu si Marian Neacsu, ca a fost o decizie "necesara pentru linistirea partidului".

"Mi se pare o decizie care era necesara pentru linistirea partidului. Stiti bine ca in ianuarie am scris o scrisoare in care am spus foarte multe deficiente vizavi de managementul politic, unele s-au remediat, unele sunt in curs de remediere. Am semnat chiar si aceasta scrisoare, ultimul document, dar am venit in CEx si CEx-ul a avut o decizie, majoritatea a decis, mai departe am considerat ca, daca nu vrem raul partidului si vrem sa respectam ce milioane de romani ne-au votat si ne-au cerut in continuare, sa respectam acea decizie. Ca unii dintre colegii nostri nu au respectat-o, trebuie sa suporte, trebuie sa linistim partidul si sa facem ceea ce ne-am propus si ceea ce ne-au cerut oamenii", a afirmat Badalau, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a spus ca cei doi au fost acuzati ca au discutat cu Opozitia vizavi de motiunea de cenzura. "Domnul presedinte a spus-o. Eu am incredere in conducerea partidului si in colegii mei ca sunt responsabili atunci cand afirma anumite lucruri", a adaugat Badalau.

Intrebat daca si Gabriela Firea va fi exclusa din PSD, Niculae Badalau a raspuns: "Nu cred, pana la urma toate discutiile trebuie aduse in interiorul PSD si reglat lucrul asta".

"Avem un guvern si de foarte multe ori chiar si public am criticat activitatea manageriala a membrilor Guvernului. Niciodata nu am vorbit vizavi de un coleg al meu folosind un epitet, folosind anumite expresii jignitoare si nu cred ca este corect asta", a sustinut Badalau.

Potrivit lui Badalau, atunci cand majoritatea hotaraste un lucru, minoritatea se supune

"Indiferent de contestatari, aceste lucruri trebuie duse in interiorul partidului si majoritatea decide. Cand majoritate hotaraste un lucru, minoritatea se supune. Singurul lucru care m-ar deranja la pierderea majoritatii si a guvernarii este ca nu am putea finaliza ce am promis populatiei. Atat. Restul, PSD a trecut prin perioade extrem de dificile", a afirmat senatorul social-democrat.
Citeste si:
Niculae Bădălău, eliberat din funcția de vicepreședinte la Curtea...
Niculae Bădălău a fost...

De asemenea, intrebat daca ar trebui sa continue excluderile din PSD in cazul in care continua criticile, Niculae Badalau a precizat: "Nu, exclus".

In context, intrebat daca Paul Stanescu ar trebui sa plece din Guvern, senatorul PSD a spus ca nu.

"Paul este prietenul meu foarte bun, este unul dintre presedintii valorosi. Paul Stanescu e un tip care are principii si tine la ele, dar, asa cum am spus, niciodata nu voi vota impotriva lui Paul Stanescu, pentru ca e unul din liderii politici ai PSD respectati si care a facut organizatia Olt foarte puternica".

Luni, senatorul social-democrat Adrian Tutuianu si secretarul general al PSD, Marian Neacsu, au fost exclusi din partid in urma unei decizii luate de Comitetul Executiv National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.