Niculae Bădălău a fost demis de parlamentari din funcția de vicepreședinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, după ce parlamentarul PSD a fost arestat fiind acuzat de luare de mită. Bădălău a preluat mandatul la Curtea de Conturi în octombrie 2020.

Niculae Bădălău, revocat din funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului au adoptat luni, 5 decembrie, raportul cu privire la propunerea de revocare din funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi a lui Nicolae Bădălău. Raportul a fost aprobat cu 308 voturi „pentru” și o abținere. Aleșii din comisiile de specialitate din Parlament au oferit un vot în unanimitata pentru demiterea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Ultima etapă este votul din plenul reunit.

Parlamentarii au decis să îl demită din funcție pe Bădălău, după ce a acesta a fost arestat preventiv pentru 30 zile. Cererea a fost depusă la Birourile Permanente ale Parlamentului de PSD. Social-democrații au declarat că rațiunile de securitate care au dus la amânarea lucrărilor comisiilor sunt cunoscute și de liderii USR, însă aceștia au acuzat de mai multe ori că PSD prelungește revocarea lui Bădălău din funcție.

Niculae Bădălău a fost arestat pentru 30 de zile

Luni, Curtea de Apel București a decis arestarea lui Niculae Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi și fost ministru PSD al Economiei, pentru 30 de zile. Acesta a fost reținut duminică seară pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Luni, Bădălău a fost adus în fața instanței.

Anchetatorii spun că Niculae Bădălău „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”.

Niculae Bădălău este ultimul caz de veteran al politicii care a fost adus în față de DNA. Acesta a ocupat funcția de ministru al Economiei (Guvernul Dăncilă) și a fost unul dintre cei mai puternici foști baroni ai PSD.

Citeste si:
AUR va preda PSD cele două milioane de semnături pentru demiterea...
AUR va preda PSD cele două...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.