Senatorul USR George Edward Dirca, presedintele Comisiei pentru constitutionalitate si membru al Comisiei juridice, considera ca strategia liderului PSD cu privire la dezvaluirile #Teleormanleaks nu reuseste decat sa il incrimineze si mai mult pe Liviu Dragnea si sa inlature definitiv, in fata opiniei publice, orice dubiu privind vinovatia sa.

"Modul in care presedintele Camerei deputatilor, al treilea om in stat, a decis sa se raporteze la ceea ce se anunta a fi cel mai mare scandal politic din ultimul deceniu, arata nu doar o lipsa acuta de responsabilitate, dar si tentativa de a muta atentia si vinovatia asupra Presedintelui Romaniei, subliniaza senatorul Dirca.

«Dupa ani in care s-a vorbit despre legaturile dintre TelDrum si Liviu Dragnea, dupa toate indiciile si argumentele care-l indicau pe liderul PSD drept stapanul corporatiei hranite cu bani publici, avem acum premisele unei dezvaluiri complete. Valiza pe care jurnalistii RiseProject sustin ca o au in posesie ar putea demonstra, dincolo de orice dubiu, cine este Liviu Dragnea, omul pentru care politica a insemnat cea mai profitabila afacere.

In mod absolut ilogic si disproportionat, in fata acestui subiect – confirmat inclusiv de fostul sau presedinte de partid, Victor Ponta –, Liviu Dragnea raspunde mai degraba naiv. Doua valize au tinut locul argumentelor: una cu gogosi (de aceasta data comestibile, nu electorale), iar cealalta pline cu acuzatii la adresa lui Klaus Iohannis sau a Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Care e legatura dintre afacerile prin interpusi ale lui Liviu Dragnea si ce crede PSD ca ar fi facut Klaus Iohannis/FDGR? Niciuna. Dar Liviu Dragnea nu are o problema cu vinovatia sa, ci cu nevinovatia altuia.

De fapt, marele pericol in care ne-a pus Partidul Social Democrat este inversarea scarii valorilor. Guvernul Dancila ne-a aratat cum incompetenta, slugarnicia si lipsa de educatie pot fi motoarele ascensiunii politice, iar majoritatea parlamentara PSD+ALDE ne-a exemplificat cum democratia poate fi transformata intr-o dictatura a masinii de vot. Acum, Liviu Dragnea a prezentat un nou punct al adevaratului program de guvernare: invinovatirea tuturor celorlalti.

Poate din frustarea de a fi partidul cu cel mai ridicat procent de corupti demonstrati de instanta de judecata, poate dintr-o nostalgie a vremurilor in care PCR isi lichida adversarii cu acuzatii inchipuite, pesedistii de astazi se lupta cu nevinovatia lui Klaus Iohannis si a Opozitiei. Pe noi, cei din USR, au incercat fara succes sa ne atraga intr-un dosar de presupuse finantari ilegale, folosindu-se de subordonatul politic de la AEP. Instanta le-a demonstrat ca au calomniat. Liviu Dragnea incearca sa-l atraga in cursa vinovatiei pe Klaus Iohannis, desi Justitita nu i-a gasit vreo vina.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Constatam ca l-au exclus inutil pe infractorul Adrian Severin din Partidul Social Democrat. Ar fi trebuit sa-l numeasca presedinte de onoare, alaturi de Ion Iliescu. Maxima sa a devenit sloganul partidului: Daca toti suntem corupti, inseamna ca nimeni nu e corupt. De astazi, aceasta a devenit ultima linie de aparare a lui Liviu Dragnea. Singura sa problema e ca NU toti suntem corupti», a conchis senatorul Dirca", potrivit unui comunicat al formatiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.