Ministerul Muncii va fi in somaj tehnic in urmatorii doi ani, pentru ca am aplicat toate masurile din programul de guvernare, si, de asemenea, am inceput o procedura de reorganizare a acestuia si dispar jumatate din functiile de conducere judetene, a declarat, duminica seara, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Aceasta a admis ca este foarte posibil ca in viitor sa se faca disponibilizari la nivelul aparatului bugetar, intrucat sunt "foarte multe scheme de personal umflate".

"Este foarte posibil (sa se faca reduceri de personal - n. r.) si e normal sa fie asa pentru ca sunt foarte multe scheme de personal umflate. Si am spus-o si cand eram primar ca, daca maine pleaca jumatate din primarie, nu se cunoaste", a spus ministrul, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Intrebata daca acest lucru este valabil in toate primariile, ea a raspuns: "Depinde. In primariile mari, in principiu da. In primariile mici, de la sate, unde sunt deja 11 angajati, este foarte greu si sa lucrezi asa".

Seful de la Munca a precizat ca a inceput o procedura de reorganizare la nivelul ministerului pe care il conduce

"Sigur ca sunt posibile (disponibilizari in zona aparatului de stat - n. r.). De altfel, eu am inceput o procedura de reorganizare pe Ministerul Muncii. Asa cum stiti, sunt patru entitati in subordinea Ministerului Muncii in judete si sigur ca de acolo ne este foarte simplu sa facem o reorganizare noi in minister. O data, dispar jumatate din functiile de conducere judetene - e normal sa fie asa - adica, in loc sa ai patru entitati, poti sa ai doua cu acelasi numar de personal, dar cu functiile de conducere la jumatate, si, in plus, noi avem cam 1.500 de persoane care trebuie sa fie angajate la Casa Nationala de Pensii pentru a putea sa recalculeze Legea pensiilor si atunci mare parte din personalul de care nu mai avem nevoie in anumite astfel de entitati il vom redirectiona spre Casa Nationala de Pensii", a explicat ea.

In alta ordine de idei, Lia Olguta Vasilescu a mentionat ca ea nu stie despre vreo eventuala mutare a sa de la Ministerul Muncii, in urma viitoarei remanieri.

"Am vazut si eu in presa, am vorbit cu mai multi jurnalisti, i-am intrebat la cate ministere ma mai muta, ca eu nu am niciun fel de indicii despre acest fapt. Sincer, cu mine nu a vorbit nimeni nimic pana in acest moment de vreo mutare de la Ministerul Muncii. Ceea ce este foarte adevarat este ca in urmatorii doi ani la Ministerul Muncii va fi somaj tehnic pentru ca noi am aplicat toate masurile din programul de guvernare. La ora actuala mai sunt masuri partiale care sunt conditionate de venirea banilor.... Va spun ca pana la sfarsitul anului toata partea de legislatie pe Ministerul Muncii se termina cu Legea asistentei sociale", a subliniat ministrul.

Potrivit ministrului Muncii, 100% va fi remaniere

"Eu m-am uitat pe programul de guvernare pe care l-au transmis mare parte din colegii nostri la Guvern. Sunt lucruri extraordinare care s-au facut in acesti ani si despre care nu vorbeste nimeni. Din pacate, avem multi ministri care nu au comunicat, dar care au facut, si-au indeplinit masurile. Sunt sute de scoli construite in Romania incepand din ianuarie 2017, camine culturale, mii de kilometri de drumuri si nu se vorbeste despre aceste lucruri. Daca ma uit la tv la colegul dvs. Radu Tudor o sa aflu ca nu s-a facut nicio scoala in Romania. Ii spun eu ca numai Ministerul Agriculturii a facut 300 de scoli prin PNDR. Nu mai vorbesc de ce s-a intamplat pe Ministerul Dezvoltarii sau pe Ministerul Educatiei", a sustinut aceasta.
Citeste si:
Se majorează valoarea tichetelor de creșă! Câți bani vor primi...
Se majorează valoarea...

In opinia sa, Guvernul are o problema de comunicare.

"Avem o problema de comunicare si ieri imi spunea un parlamentar liberal ca daca voi ati comunica tot ce faceti, ati sti sa comunicati, 20 de ani n-ati mai pleca de la guvernare", a mai spus ministrul Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.